BiH
52

Privođeni studenti traže ostavku ministra policije RS

FENA
Predsjednik Skupštine banjalučkog Studentskog centra Nikola Tesla Igor Macanović najavio je tužbu protiv policije Republike Srpske, jer je neovlašteno pretresla njegovu sobu, kao i studentsku sobu i vozilo njegovog kolege Dražena Gončila zbog plakata o tzv. “Laktaškom klanu”.

Policija je demantovala da je neovlašteno narušila autonomiju Univerziteta i da je pretresla studentske sobe, ali su novinarima danas prezentovani snimci na kojima se vidi da su inspektori bili u Studentskom domu.

Snimci sa nadzornih kamera u banjalučkom kampusu svjedoče da dva policajca u bijelom vozilu dovoze studenta, a da jedan od inspektora prilazi vozilu Draženka Gončila, otvara vrata, pomjera sjedišta i pregleda vozilo.

Inspektori posle toga ulaze u Studentski dom i po tvrdnjama privođenih studenata, pretresaju Macanovićevu i Gončilovu sobu, a da za to nisu imali nalog.

Macanović je danas novinarima rekao da zbog neovlašetog upada u Studentski dom i vozilo njegovog kolege traži ostavke načelnika banjalučke policije Mladena Marića i resornog ministra Radislava Jovičića.

Macanović i Gončilo saslušani su povodom pojavljivanja plakata o tzv. “Laktaškom klanu”, za čijeg vođu je proglašen predsjednik RS Milorad Dodik.