Uskoro u funkciji
0

Privode se kraju radovi na izgradnji vrtića "Razigrani dani" u općini Centar

Klix.ba
Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić, zajedno sa saradnicima, obišao je gradilište u Ulici Patriotske lige do broja 46 gdje je u toku izgradnja objekta obdaništa "Razigrani dani".

Podsjećamo, radove na izgradnji objekta obdaništa "Razigrani dani" izvodi građevinska firma "Unigradnja" koja je nakon provedene tenderske procedure odabrana kao najpovoljniji izvođač radova. U novom funkcionalnom objektu, površine oko 2.000 kvadratnih metara će biti smješteno obdanište "Razigrani dani" i Centar za zdravo starenje.

"Što se tiče unutrašnjosti objekta trenutno se izvode molersko-farbarski radovi, te polaganje podnih površina. Također, u toku je i vanjsko uređenje objekta, te uređenje parkovske površine i dječijeg igrališta", pojasnili su iz firme "Unigradnja".

Načelnik Ajnadžić je izrazio zadovoljstvo dinamikom radova i naglasio da se raduje jer će objekat uskoro biti stavljen u funkciju.

"Zadovoljni smo dinamikom izgradnje i kako imamo zaokruženu finansijsku konstrukciju, prema našim planovima objekat 'Razigrani dani', gdje će osim obdaništa biti smješten i Centar za zdravo starenje, planiramo staviti u funkciju u maju kada obilježavamo i Dane Općine Centar", kazao je Ajnadžić.

Ovaj višemilionski projekat zajedničkim sredstvima finansiraju Općina Centar i Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.