{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pritvor osumjičenima za organizovani kriminal

S
22.8.2011. u 10:02
0
0
Pritvor osumjičenima za organizovani kriminal
0
Pritvor osumjičenima za organizovani kriminal
Sud BiH
Sud Bosne i Hercegovine prihvatio je prijedlog Tužilaštva BiH i 20. augusta 2011. godine, donio rješenje u predmetu Ivica Ćuk i drugi, kojim se osumnjičenim Ivici Ćuku, Rasimu Žigiću, Senadu Svraki, Milanu Novakoviću, Miroslavu Crnčeviću, Nebojši Antoniću, Nenadu Vulini i Mariji Ćuk određuje jednomjesečni pritvor. Pritvor prema ovom rješenju može trajati do 19. septembra 2011. godine.
Ivica Ćuk, Rasim Žigić, Senad Svraka, Milan Novaković, Miroslav Crnčević, Nebojša Antonić, Nenad Vulin i Marija Ćuk osumnjičeni su za krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima pranje novca, utaja poreza, krijumčarenje, organizovanje grupe ljudi ili udruženja za krijumčarenje ili rasturanje neocarinjene robe i carinska prevara.

Sud je, nakon razmatranja prijedloga i podnesenog dokaznog materijala, utvrdio da postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni počinili krivična djela koja im se stavljaju na teret. Pritvor je, u odnosu na sve osumnjičene određen zbog postojanja bojazni da će ukoliko se nađu na slobodi, ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i saučesnike.

Pritvor je određen i zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će u slučaju puštanja na slobodu ponoviti krivično djelo, saopćeno je iz Suda BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: