BiH
825

Pripremite kišobrane: Pljuskovi i grmljavina tokom cijele sedmice

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom pratit će nas tokom ove radne sedmice, ali i vikenda. Temperature neće prelaziti 35 stepeni.

Vremenski uvjeti počet će se mijenjati već tokom ovog poslijepodneva kada nam trebaju stići tamniji oblaci, a ponegdje i kiša s grmljavinom. U utorak ne zaboravite kišobrane jer će nestabilno vrijeme zahvatiti skoro cijelu zemlju.

"U srijedu će biti svježije jer temperature neće prelaziti 28 stepeni, osim na jugu. U istočnom i zapadnom dijelu zemlje bit pljuskovi s grmljavinom. Četvrtak će ujutro biti sunčaniji ali tokom poslijepodneva slijedi ponovo naoblačenje i kiša u istočnim, centralnim i zapadnim dijelovima BiH", rekao je za Klix.ba Damir Šantić, dežurni sinoptičar u Federalnom hidrometeorološkom zavodu.

Isto vrijeme zadržat će se do kraja sedmice. Jutra će biti sunčanija, a poslijepodne će biti oblačno s kišama i pljuskovima u većini zemlje.

Jutarnje temperature će se kretati između 11 i 18, na jugu do 23 stepena, osim četvrtka kada će jutarnja biti između 10 i 15 stepeni, na jugu do 21. Dnevne temperature kretat će se između 24 i 29, na jugu od 30 do 35 stepeni.