|

Pripreme za otvaranje zimske turističke sezone u punom jeku

Pripreme za otvaranje zimske turističke sezone u punom jeku
0
F
FENA
23.11.2010. u 18:00
0
komentara
0

dijeljenja
Pripreme za otvaranje zimske turističke sezone u punom jeku Foto: Arhiv
Ministar okoliša i turizma Federacije BiH Nevenko Herceg, razgovarao je danas u Sarajevu sa članovima Organizacijskog odbora manifestacije "Zimi i prijateljima u susret" kojom će od 15. do 17. decembra ove godine biti obilježen službeni početak ovogodišnje zimske turističke sezone u BiH.
Tradicionalna, sada već peta manifestacija službenog otvaranja zimske turističke sezone bit će obilježena brojnim događanjima čiji su domaćini poznate zimske i ski-destinacije Kupresa, Kozare, Bjelašnice i Jahorine.

U organizaciji manifestacije zajednički sudjeluju Federalno ministarstvo okoliša i turizma kao generalni pokrovitelj, Ministarstvo trgovine i turizma u Vladi RS-a, Turistička organizacija RS-a, Turističke organizacije Grada Banja Luke, Prijedora, Istočnog Sarajeva, Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanskog, Zapadnohercegovačkog i Kantona 10, Kantona Sarajevo, općina Kupres, Trnovo i Hadžići te Ferijalnog saveza BiH, RO ZOI84 i ŠRC "Čajuša" iz Kupresa.

Medijski partner na projektu je medijsko poslovni koncept "Turizam plus" kojeg koprodukcijski podržavaju javni emiteri BHT1 i RTRS-a te će svečanost otvaranja zimske turističke sezone putem izravnog prijenosa biti dostupna gledateljstvu širom Bosne i Hercegovine.

Tokom današnjeg radnog sastanka s ministrom Hercegom, članovi Organizacijskog odbora istaknuli su zadovoljstvo dosadašnjim tokom priprema zahvaljujući dobroj saradnji i partnerskom odnosu svih uključenih u organizaciju.

Na današnjem sastanku definiran je konačan program događanja tokom trodnevnog obilježavanja otvaranja zimske turističke sezone, ali i konkretna zaduženja. Zajedničko je stajalište kako je cilj svečanosti službenog otvaranja zimske turističke sezone, ali i poslovno medijskog koncepta "Turizam plus" uopće, afirmacija prirodnih ljepota, turističkih vrijednosti i ljudskih resursa u BiH.

Na kraju današnjeg sastanka ministar Herceg je izrazio zadovoljstvo što zajedničkom organizacijom svečanosti početka zimske turističke sezone, ali i brojnih drugih manifestacija i promocija na domaćem i međunarodnom planu, pokazujemo da smo svjesni potencijala koje imamo, ali i efekata koje turizam može dati u obnovi i razvitku domaćeg gospodarstva, saopćio je Ured ministra.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.