BiH
0

Pripreme za konvenciju Stranke za Bosnu i Hercegovinu

FENA
Foto: CIN
Foto: CIN
Predsjedništvo Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) okončalo je u četvrtak proces širokih konsultacija o reorganizaciji stranke s aktuelnim i bivšim nosiocima zakonodavnih i izvršnih funkcija na nivoima kantona, entiteta i države Bosne i Hercegovine.

U saopćenju za javnost navodi se da je u posljednja dva mjeseca Predsjedništvo SBiH vodilo intenzivne konsultacije s organizacionim jedinicama stranke i predstavnicima SBiH u zakonodavnim i izvršnim tijelima, a sve s ciljem svekolikog reformiranja SBiH na način utvrđivanja modela konsolidovane organizacije SBiH, kadrovskog i infrastrukturnog jačanja stranke, političkog opozicionog djelovanja u narednom periodu i pripreme za organizaciju konvencije SBiH početkom aprila ove godine.

Planirano je da se na konvenciji SBiH usvoje inovirani statut i politička platforma SBiH, strateški akcioni planovi, te izaberu centralni organi i daju smjernice za dalji rad i pripremu SBiH za lokalne izbore 2012. godine.

Stranka za BiH i dalje ostaje vjerna principima očuvanja integriteta i suvereniteta i jačanja države Bosne i Hercegovine i njenih institucija, evroatlantskih integracija, regionalnog ekonomskog razvoja i razvoja elektroenergetskog sektora, te privlačenja stranih investicija i kapitala u Bosnu i Hercegovinu, te će ovaj svoj program, Statut i akcione planove dograditi u narednom periodu i utvrditi hodogram njihove provedbe, saopćeno je iz Press službe Stranke za BiH.