{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pripreme za konvenciju Stranke za Bosnu i Hercegovinu

F
6.1.2011. u 18:51
0
8
Pripreme za konvenciju Stranke za Bosnu i Hercegovinu
0
Pripreme za konvenciju Stranke za Bosnu i Hercegovinu
Foto: CIN
Predsjedništvo Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) okončalo je u četvrtak proces širokih konsultacija o reorganizaciji stranke s aktuelnim i bivšim nosiocima zakonodavnih i izvršnih funkcija na nivoima kantona, entiteta i države Bosne i Hercegovine.
U saopćenju za javnost navodi se da je u posljednja dva mjeseca Predsjedništvo SBiH vodilo intenzivne konsultacije s organizacionim jedinicama stranke i predstavnicima SBiH u zakonodavnim i izvršnim tijelima, a sve s ciljem svekolikog reformiranja SBiH na način utvrđivanja modela konsolidovane organizacije SBiH, kadrovskog i infrastrukturnog jačanja stranke, političkog opozicionog djelovanja u narednom periodu i pripreme za organizaciju konvencije SBiH početkom aprila ove godine.

Planirano je da se na konvenciji SBiH usvoje inovirani statut i politička platforma SBiH, strateški akcioni planovi, te izaberu centralni organi i daju smjernice za dalji rad i pripremu SBiH za lokalne izbore 2012. godine.

Stranka za BiH i dalje ostaje vjerna principima očuvanja integriteta i suvereniteta i jačanja države Bosne i Hercegovine i njenih institucija, evroatlantskih integracija, regionalnog ekonomskog razvoja i razvoja elektroenergetskog sektora, te privlačenja stranih investicija i kapitala u Bosnu i Hercegovinu, te će ovaj svoj program, Statut i akcione planove dograditi u narednom periodu i utvrditi hodogram njihove provedbe, saopćeno je iz Press službe Stranke za BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: