{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pripadnici OS BiH spriječili krađu u trgovačkom centru FIS u Vitezu

2.10.2015. u 13:42
1.039
33
Pripadnici OS BiH spriječili krađu u trgovačkom centru FIS u Vitezu
1.039
Pripadnici OS BiH spriječili krađu u trgovačkom centru FIS u Vitezu
Foto: Arhiv/Klix.ba
Za vrijeme realizacije aktivnosti na promociji vojnog poziva, prezentaciji operativne sposobnosti i sudjelovanja Oružanih snaga BiH u operacijama potpore miru koja je od 30. septembra do 1. oktobra 2015. godine održana ispred trgovačkog centra (TC) FIS u Vitezu dogodila se nesvakidašnja situacija.
Tokom realizacije planiranih aktivnosti u večernjim satima 30. septembra 2015. godine pripadnici OS BiH su uočili, otkrili i aktivno sudjelovali u sprječavanju pokušaja krađe razne vrste robe i artikala koje je iz TC FIS u Vitezu namjeravala otuđiti grupa nepoznatih osoba.

Pripadnici OS BiH su spriječili i zadržali počinitelje u pokušaju krađe te pravovremeno obavijestili službu sigurnosti TC FIS koja je u saradnji sa pripadnicima PS Vitez privela počinitelje.

Tokom praćenja i kontrole planiranih aktivnosti OS BiH na platou ispred TC FIS od strane načelnika ZS OS BiH general pukovnika Ante Jeleča 01. oktobra 2015. godine rukovoditelji menadžmenta kompanije FIS su iskoristili prigodu i nazočnost generala Jeleča da se iskreno zahvale OS BiH za ovaj veoma pozitivan gest.

General Jeleč i pripadnici OS BiH koji su sudjelovali u ovom događaju su istakli da je to bila njihova građanska dužnost i da bi to uradili u svakoj sličnoj situaciji.

Ovim su pripadnici OS BiH još jednom na djelu pokazali svoje ljudske i moralne kvalitete i po tko zna koji put uspješno prezentirali i afirmirali ugled pripadnika OS BiH u društvu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: