{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pripadnici OS BiH će prenoćiti ispred zgrade Vijeća ministara

S
20.3.2012. u 22:52
0
55
Pripadnici OS BiH će prenoćiti ispred zgrade Vijeća ministara
0
Bivši pripadnici Oružanih snaga (OS) BiH koji imaju pravo na prijevremeno penzionisanje okupili su se danas ispred zgrade Vijeća ministara BiH tražeći da u prijedlog budžeta BiH za ovu godinu budu uvrštena sredstva za isplatu njihovih penzija. Ispred zgrade namjeravaju i prenoćiti.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Predstavnik otpuštenih vojnika iz Republike Srpske Rade Dželetović rekao je danas da otpuštenim vojnicima koji imaju pravo na prijevremeno penzionisanje jedino još budžet stoji na putu da ostvare svoja prava.

Predstavnik otpuštenih vojnika Bošnjaka Senad Hubjer istakao je da je jedini zahtjev okupljenih vojnika da se zakon poštuje i da se sredstva za njihove penzije uvrste u budžet BiH za 2012. godinu.

Predstavnik bivših pripadnika HVO koji su otpušteni uz pravo na prijevremeno penzionisanje Slavenko Dodik poručio je da će bivši pripadnici OS BiH istrajati u svojim zahtjevima.

Za sutra je u Sarajevu zakazana sjednica Vijeća ministara, a bivši vojnici očekuju da će jedna od tačaka dnevnog reda biti i budžet za 2012. godinu.

Parlamentarna skupština BiH usvojila je uoči opštih izbora 2010. godine izmjene i dopune Zakona o OS BiH kojima se vojnicima koji su do 23. decembra 1995. godine najmanje dvije godine učestvovali u ratu kao pripadnici ABiH, HVO ili VRS, a kojima zbog godina života ne može biti produžena profesionalna vojna služba, omogućava odlazak u prijevremenu starosnu penziju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: