|

Prioritet promjena Ustava na prostoru čitave BiH

Prioritet promjena Ustava na prostoru čitave BiH
0
S
Sarajevo-x.com
18.11.2010. u 21:10
8
komentara
0

dijeljenja
Prioritet promjena Ustava na prostoru čitave BiH
Predstavnici HSS – NHI-a odazvali su se pozivu Hrvatske stranke prava BiH na sastanak, koji je održan danas u Mostaru.
Tema sastanka je bila ukupno stanje u Bosni i Hercegovini, a najviše se razgovaralo o položaju hrvatskog naroda u BiH te o postizbornim aktivnostima.

Na sastanku je zaključeno kako ove dvije stranke imaju zajedničku vjerodostojnu politiku prema hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini. Istaknuto je kako se HSP BiH i HSS - NHI zalažu za promjenu Ustava koji će osigurati institucionalnu i administrativnu jednakopravnost na području cijele Bosne i Hercegovine, ne isključujući RS.

"HSP BiH i HSS - NHI podržavaju teritorijalni preustroj BiH s utemeljenjem federalne jedinice s hrvatskom većinom, pri čemu, nikada neće izdati Hrvate u Posavini i Središnjoj Bosni, te pozivaju sve hrvatske parlamentarne stranke da podrže takav način zalaganja za ustavne promjene u BiH, kao i za promjene Izbornog zakona, koje će omogućiti Hrvatima izbor njihovog predstavnika u Predsjedništvo BiH", saopćeno je iz HSP-a.

HSP BiH i HSS - NHI odbacuju mogućnost ostanka postojećih entiteta i Federacije BiH i Republike Srpske u današnjim okvirima.

HSP BiH i HSS – NHI zajednički će djelovati na području suzbijanja kriminala i korupcije, posebno na području suzbijanja privatizacijskog kriminala, te će ove dvije stranke svoje moguće sudjelovanje u izvršnoj vlasti na svim nivoima uvjetovati rješavanjem i sankcioniranjem privatizacijskog kriminala.

"O modalitetima daljnje suradnje odlučit će nadležna stranačka tijela obiju stranaka“, zaključeno je na sastanku.
Prijavi grešku


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...