{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prioritet promjena Ustava na prostoru čitave BiH

S
18.11.2010. u 21:10
0
8
Prioritet promjena Ustava na prostoru čitave BiH
0
Prioritet promjena Ustava na prostoru čitave BiH
Predstavnici HSS – NHI-a odazvali su se pozivu Hrvatske stranke prava BiH na sastanak, koji je održan danas u Mostaru.
Tema sastanka je bila ukupno stanje u Bosni i Hercegovini, a najviše se razgovaralo o položaju hrvatskog naroda u BiH te o postizbornim aktivnostima.

Na sastanku je zaključeno kako ove dvije stranke imaju zajedničku vjerodostojnu politiku prema hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini. Istaknuto je kako se HSP BiH i HSS - NHI zalažu za promjenu Ustava koji će osigurati institucionalnu i administrativnu jednakopravnost na području cijele Bosne i Hercegovine, ne isključujući RS.

"HSP BiH i HSS - NHI podržavaju teritorijalni preustroj BiH s utemeljenjem federalne jedinice s hrvatskom većinom, pri čemu, nikada neće izdati Hrvate u Posavini i Središnjoj Bosni, te pozivaju sve hrvatske parlamentarne stranke da podrže takav način zalaganja za ustavne promjene u BiH, kao i za promjene Izbornog zakona, koje će omogućiti Hrvatima izbor njihovog predstavnika u Predsjedništvo BiH", saopćeno je iz HSP-a.

HSP BiH i HSS - NHI odbacuju mogućnost ostanka postojećih entiteta i Federacije BiH i Republike Srpske u današnjim okvirima.

HSP BiH i HSS – NHI zajednički će djelovati na području suzbijanja kriminala i korupcije, posebno na području suzbijanja privatizacijskog kriminala, te će ove dvije stranke svoje moguće sudjelovanje u izvršnoj vlasti na svim nivoima uvjetovati rješavanjem i sankcioniranjem privatizacijskog kriminala.

"O modalitetima daljnje suradnje odlučit će nadležna stranačka tijela obiju stranaka“, zaključeno je na sastanku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: