{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Prioritet je Prijedlog budžeta FBiH za ovu godinu

S
21.3.2011. u 14:04
0
17
Prioritet je Prijedlog budžeta FBiH za ovu godinu
0
Prioritet je Prijedlog budžeta FBiH za ovu godinu
Na inicijativu i pod predsjedavanjem premijera Federacije BiH Nermina Nikšića, danas je u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, održan sastanak čelnika političkih partija koje čine većinu u Parlamentu Federacije BiH Zlatka Lagumdžije, Sulejmana Tihića, Jerka Ivankovića Lijanovića i Zvonka Jurišića.
Sastanku su prisustvovali član Predsjedništva BiH Željko Komšić, predsjednik i potpredsjednici Federacije BiH, Živko Budimir, Mirsad Kebo i Svetozar Pudarić i predsjedavajući parlamentarnih domova Denis Zvizdić i Karolina Pavlović.

Na sastanku je, na osnovu ocjene trenutnog stanja u Federaciji BiH, obavljen dogovor o poslovima i aktivnostima koje je neophodno što prije preduzeti kako ne bi došlo do zastoja ni u jednom segmentu rada i života u Federaciji BiH.


Prioritetan zadatak je, kako je potvrđeno i danas, da se utvrdi i u parlamentarnu proceduru po hitnom postupku uputi Prijedlog budžeta Federacije za ovu godinu, kako bi se nesmetano odvijali finansijski tokovi u Federaciji BiH i osigurali uvjeti za redovnu isplatu svih korisnika koji svoja prava ostvaruju iz budžetskih sredstava.

S obzirom na relativno kratak vremenski period u kojem treba obaviti ove poslove, zaključeno je da Vlada FBiH bude u stalnom zasjedanju, tako da će već na sjednici u utorak biti razmatran i utvrđen Prijedlog budžeta FBiH, kako bi se osiguralo da ovaj dokumenat bude donesen do kraja ovog mjeseca.

Potvrđena je opredijeljenost i spremnost da se istraje na implementaciji Platforme i data puna podrška Federalnoj vladi da što prije operacionalizira zadatke i poslove iz njene i nadležnosti federalnih ministarstava, sa prezicno utvrđenom dinamikom njihovog izvršavanja i nosiocima poslova i zadataka i to za prvih 100 dana, do kraja ove godine i za mandatni period.

Pored toga, za utorak je planiran i razgovor čelnika Federalne vlade sa predstavnicima boračkih i udruženja invalida u Federaciji kako bi se detaljnije upoznali sa budžetskim mogućnostima i opredjeljenjima Vlade FBiH da obezbijedi što stabilniji status ovim kategorijama stanovništva, saopšteno je iz Vlade FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: