Prvi radni dan nove Vlade KS
0

Prioritet je budžet za 2011. godinu

Sarajevo-x.com
Dan nakon imenovanja, premijer Fikret Musić i ministri u novoj Vladi Kantona Sarajevo održali su zajednički radni sastanak sa ministrima iz prethodnog sastava Vlade KS.

Pored dogovora o primopredaji dužnosti, na sastanku su dogovorene aktivnosti i dinamika rada Vlade, a u vezi utvrđivanja Budžeta Kantona Sarajevo za 2011. godinu. Prva sjednica Vlade Kantona Sarajevo održat će se u četvrtak, 20. januara, a do tada će svi resorni ministri dobiti na uvid radnu verziju budžeta koju je sačinilo Ministarstvo finansija, tako da će na prvoj sjednici Vlade glavna tačka dnevnog reda biti Budžet Kantona Sarajevo za ovu godinu.

"Pred nama je mnogo posla i želim još jednom da naglasim moje opredjeljenje da obezbijedim jedinstvo Vlade Kantona Sarajevo, jer svaki problem možemo riješiti ako ga zajednički rješavamo. Neću dozvoliti da dođe do preglasavanja u Vladi, jer to ne ne vodi ka dobrom i uspješnom radu. Izrada Budžeta je sada priroritet, brzo će se pred nama naći i Program rada Vlade za ovu godinu. Svjesni da je ova prva godina godina štednje, naša opredjeljenja moraju ići u tom pravcu", rekao je premijer Fikret Musić na današnjem prvom okupljanju ministara Vlade Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Pres-službe Kantona Sarajevo.