Čeka se rješenje suda
22

Prikupljeni potpisi za registraciju nove stranke Pokret Pravde u Banjoj Luci

M. N.
Politička opcija Pokret Pravde koju su osnovali članovi grupe Pravda za Davida okončala je proceduru prikupljanja potpisa podrške i danas su zvanično predali potrebnu dokumentaciju za registraciju Osnovnom sudu u Banjoj Luci.
Prema riječima Ozrena Perduva, predsjednika ove političke stranke, rješenje o upisu u registar bi trebalo biti doneseno u januaru. Potpise su slali ljudi i iz drugih gradova poštom. Do zvanične registracije, Pokret Pravde ne može djelovati.

Članovi grupe "Pravda za Davida" su osnovali stranku jer su, prema riječima Perduva, iscrpili sve druge metode borbe. Poručili su da će učestvovati na lokalnim izborima za nivo Banje Luke te da neće sarađivati sa strankama koje su građane dovele u sadašnje stanje.

U programskim ciljevima traže da zakon bude isti za sve, parlamentarnu demokratiju, uz tri nezavisna stuba vlasti, što, kaže, danas nije tako. Traže i da se uspostavi sistem odgovornosti za sve te da se vrate mladi koji su napustili ovu zemlju, jer u njoj ne vide perspektivu i pravdu.

Počasni predsjednik Pokreta Pravde je Davor Dragičević, otac mladića Davida čije je ubistvo i izazvalo nezapamćene proteste i bunt građana u Banjoj Luci koji godinu i devet mjeseci traže rješavanje ovog slučaja, otkrivanje ubica i njihovo procesuiranje.