{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prijetnje mladima iz Beograda zbog odavanja počasti na Kapiji

F
8.6.2010. u 15:33
0
2
Prijetnje mladima iz Beograda zbog odavanja počasti na Kapiji
0
Prijetnje mladima iz Beograda zbog odavanja počasti na Kapiji
Foto: Fotoservis
Inicijativa mladih za ljudska prava (Inicijativa) dobila je 7. juna prijeteće pismo u kojem se nalaže da članovi ''profašističkih organizacija Inicijativa mladih za ljudska prava i pokret Moja inicijativa'', koji su učestvovali u ''maršu mladih Beograđana u navodnom sjećanje na ubijenu mladost u Tuzli'', treba za godinu dana da napuste svoje prebivalište i presele se u Federaciju BiH, da osjete blagodati ljudskih prava i drugih prava potrebnih svakom čoveku.
Pismo potpisano s ''The Black Hand - Apis'' poslano je iz Australije.

U uvodnom dijelu pisma se naglašava da će ''svim članovima marša sudit preki sud za neizvršenje zadatka oko preseljenja, a počev od 15. juna 2010. godine bit će praćeni do izvršenja zadatka''.

''Ukoliko ima maloljetnih, onda moraju i roditelji da napuste Srbiju i s učesnikom nađu prebivalište u FBiH'', navodi se u pismu i ističe da je Vojska Republike Srpske (VRS) lažno optužena da je 25. maja 1995. godine ispalila granate na Kapiju mladosti u Tuzli, ''a to su učinile snage u Tuzli pod rukovodstvom američke CIA, engleskog SAS-a i snaga NATO-a da bi okrivili Srbe za navodni masakr''.

Inicijativa je slučaj prijavila nadležnim organima MUP-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: