{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prijeratnim stanarima uručeni ključevi obnovljenih stanova na Kovačićima

13.7.2012. u 13:27
0
0
Prijeratnim stanarima uručeni ključevi obnovljenih stanova na Kovačićima
0
Prijeratnim stanarima uručeni ključevi obnovljenih stanova na Kovačićima
Ministrica stambene politike Kantona Sarajevo Mersiha Slipičević uručila je danas prijeratnim stanarima, odnosno nositeljima stanarskih prava, ključeve stanova u obnovljenoj zgradi na adresi Zagrebačka broj 5 u sarajevskom naselju Kovačići. Riječ je o pet stanova obnovljenih po principu "rau-bau".
"Obnovu zgrade u kojoj se stanovi nalaze, a koja je bila devastirana tokom protekle agresije, kroz zajednički projekt finansirali su Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstvo stambene politike i Općina Novo Sarajevo" istakla je ministarica Slipičević i dodala da je Ministarstvo na čijem je čelu finansiralo sanaciju zajedničkih dijelova zgrade.

Pravo na unutrašnju sanaciju svojih stambenih jedinica vlasnici će naknadno ostvarivati putem Općine Novo Sarajevo koja implementira projekt ili će sanaciju finansirati vlastitim sredstvima.

Pomoćnik načelnika za stambene i komunalne poslove u ovoj Općini Nijaz Hromo kazao je da su radovi na obnovi zgrade počeli 2008. godine a obuhvatili su gradnju konstruktivnog dijela zgrade, uvođenje zajedničkih instalacija, te sanaciju i uređenje ostalih zajedničkih dijelova objekta. U prvoj fazi projketa je izvršena i djelomična sanacija unutrašnjosti četiri stambene jedinice, a nivo obnavljanja je zavisio od broja članova domaćinstava.

"U toku je konkursna procedura za izbor izvođača radova na sanaciji unutrašnjosti stanova koji su vlasnicima predati danas, a sredstva za sanaciju će obezbijediti resorno državno Ministarstvo", izjavio je Hromo.

Na realizaciju projekta sanacije zgrade u ulici Zagrebačka br 5 utrošeno je oko 830.000,00 KM.

Kako je navela ministrica Slipičević, osim stanara koji su danas zvanično uvedeni u posjed svojih stanova, još četiri nositelja stanarskog prava u ovoj zgradi uvedeni su u posjed ranije jer su se stekli uvjeti za povrat stambenih jedinica, dok je vlasnik jednog stana umro.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: