BiH
6

Prijemni ispiti za Američki koledž u Sarajevu i Mostaru 20. jula

Sponzorirani članak
Upisi na Američku visoku školu za menadžment i tehnologiju (RIT/ACMT) za studije: Informacijske tehnologije (Dubrovnik, Zagreb), Menadžment u turizmu, hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima (Dubrovnik) i Međunarodno poslovanje (Zagreb) su u toku. Prijemni ispiti će se održati u Sarajevu i Mostaru u petak, 20. jula, od 09:00 sati, a 'informativni čas' istog dana u 13:00 sati.

Za izlazak na prijemni ispit potrebno je popuniti neobavezujući obrazac za prijavu, koja se nalazi na www.acmt.hr/applicationform/. Svi kandidati obvezni su pristupiti pismenom ispitu iz matematike, pismenom ispitu iz engleskog jezika i motivacijskom razgovoru. Prijemni ispit je besplatan.

RIT/ACMT je ove godine osigurao više od 350.000 eura za stipendije koje se dodjeljuju na temelju finansijskih potreba, akademskog uspjeha i motivacije kandidata. Stipendija ili finansijska potpora pokriva od 10 do 50 posto troškova cjelokupne školarine. Ako se želite prijaviti za stipendiju ili finansijsku potporu molimo da to naznačite u obrascu za prijavu.

Posjetite "informativni čas RIT/ACMT-a", koji će se održati u Sarajevu i Mostaru. Razgovarajte s predstavnicima Odjela za upise i saznajte detaljne informacije o Američkoj visokoj školi za menadžment i tehnologiju.

Sve studije koji se izvode na RIT/ACMT-u akreditira američka organizacija New York Middle States Association of Colleges and Schools. Programe Informacijske tehnologije i Međunarodno poslovanje akreditira The Middle States Commision on Higher Education. Osim toga, program Informacijske tehnologije akreditiraju i ABET, The Accreditation Board for Engineering and Technology, a program Međunarodno poslovanje zadovoljio je visoke međunarodne standarde i dodijeljena mu je akreditacija ugledne organizacije AACSB International, The Association to Advance Collegiate Schools of Business, organizacije koja je akreditacije dodijelila za samo 643 poslovne škole širom svijeta.

Za više informacija obratite se Odjelu za upise na telefone +385-(0)20/433-000, +385-(0)1/643-9100, e-mail [email protected], ili posjetite www.acmt.hr.