BiH
3

Prijem u Općini Centar povodom Vaskrsa

FENA
Povodom predstojećeg pravoslavnog praznika Vaskrsa koji se slavi u nedjelju, 12. aprila, predstavnici Općine Centar, koje je predvodio predsjedavajući Općinskog vijeća Nedžad Ajnadžić, ugostili su danas predsjednika Srpskog građanskog vijeća - Pokreta za ravnopravnost u BiH Miladina Vidakovića i sekretara Upravnog odbora SGV-a Živicu Abadžić.

Prijemu su prisustvovali dopredsjedavajući Općinskog vijeća Centar Slaven Kovačević, vijećnici Novka Agić, Dževad Topić, Amer Kapo, Haris Fazlagić i Suvad Kerla, savjetnici Mustafa Resić i Adil Katica te sekretar Općinskog vijeća Naser Čopelj, saopćeno je iz Općine Centar.

Uputivši čestitke za Vaskrs, uz želje za dobro zdravlje, predsjedavajući Ajnadžić je kazao da su tokom ovih dana u Općini Centar organizovani prijemi za vjernike različitih konfesija, što govori o bogatstvu BiH.

"Želimo da se, kao dobre komšije, oslanjamo jedni na druge i zajedno izgrađujemo u najboljem mogućem smislu našu lokalnu zajednicu. Vjerujem da će dobro izgrađena općina Centar biti katalizator procesa izgradnje i Kantona Sarajevo i države BiH, a naravno i regije. Želim da u budućnosti naše različitosti budu komparativna prednost", istakao je Ajnadžić, čijim čestitkama se, u ime načelnika Dževada Bećirevića, pridružio Mustafa Resić.

Na prijemu u Općini Centar i čestitkama zahvalio je, u ime Srpskog građanskog vijeća, Miladin Vidaković.

"Zahvaljujući razumijevanju rukovodstva Općine Centar, SGV ima višegodišnju veoma dobru saradnju sa ovom jedinicom lokalne samouprave, posebno na projektima podrške povratku građana srpske nacionalnosti u njihove prijeratne domove", izjavio je Vidaković.

Osim ovog prijema na kojem je bilo prisutno i nekoliko općinskih uposlenika pravoslavne vjere, Općina Centar je povodom Vaskrsa , u saradnji s Narodnom kuhinjom ''Stari Grad'', osigurala 25 paketa sa osnovnim životnim namirnicama koji će tokom sutrašnjeg dana biti uručeni pravoslavnim vjernicima slabijeg imovnog stanja.