Dan nezavisnosti
101

Prijem u Mostaru: BiH je naša jedina domovina, a EU i NATO put prosperiteta

Piše: R. D.
Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
Svečanim prijemom u zgradi Vlade Federacije BiH zaokruženo je obilježavanje Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u Mostaru. Domaćini prijema bili su zvaničnici Edin Mušić, Elvira Dilberović i Šerif Špago.

Federalna ministrica obrazovanja i nauke Elvira Dilberović pozvala je sve građane ove zemlje koji žele podijeliti radost nezavisnosti, slobode i suverenosti koje danas uživaju, da se sjete svih onih koji su tome doprinijeli.

"Suživot u Bosni i Hercegovini je moguć, svi trebamo uložiti maksimalan napor na toleranciji i multikulturalnosti koju baštinimo kroz historiju. To je jedini put prosperiteta Bosne i Hercegovine prema EU i NATO-u", kazala je Dilberović.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

Dilberović je kazala da je ovo naša jedina domovina, a da svako shodno funkciji koja mu je povjerena može doprinijeti njenom napretku.

Edin Mušić, poslanik u Parlamentu BiH, kazao je kako je Bosna i Hercegovina danas tu gdje jeste, međunarodno priznata, sa svojom granicom, zastavom, himnom, grbom, pasošem, i svim onim obilježjima i simbolima države.

"BiH je država u punom smislu, a naše unutrašnje odnose trebamo kroz vrijeme popravljati i nadam se da ćemo u tome uspjeti", kazao je.

Šerif Špago, zamjenik predsjedavajućeg Skupštine HNK i ratni komandant je kazao kako je država odbranjena i u najtežim danima doprinosom njenih patriota koji su omogućili da je danas izgrađujemo i vodimo putevima integracija.

Prije prijema brojne delegacije položile su cvijeće na mostarskim Šehitlucima, a jučer je u Mostaru u povodu Dana nezavisnosti upriličeno nekoliko aktivnosti u kojima su glavnu ulogu imali učenici osnovnih i srednjih škola.