BiH
0

Prijedorčanin organizator historijske pljačke u Hrvatskoj

Klix.ba
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Prijedorčanin Miloš Galić (22) obilježen je kao organizator međunarodne kriminalne grupe koja je početkom mjeseca u Hrvatskoj izvršila historijsku pljačku 1,8 miliona kuna (464.000 KM) putem elektronskih transakcija novca.

Kao Galićeva desna ruka pljačke blizu pola miliona KM sa računa državne Agencije za komercijalnu djelatnost, označen je Miodrag Korać (24) iz Banje Luke, saznaju Nezavisne novine.

Za Galićem i Koraćem MUP Hrvatske raspisao je potjernice, nakon što im je istražni sudija Županijskog suda u Zagrebu odredio jednomjesečni pritvor na zahtjev Državnog odvjetništva Hrvatske (DORH). Hrvatska policija ujedno traga i za Anitom Matušan (24), koja je označena kao saučesnica u izvršenju krivičnog djela kompjuterske prevare.

Izvor Nezavisnih otkrio je da su Galić i saučesnici skinuli novac sa najjače državne agencije u Hrvatskoj, koja je pod kontrolom MUP-a i, između ostalog, se bavi i štampanjem novčanica.

Podsjetimo, DORH je protekle sedmice saopštio da je otkriven identitet osumnjičenih za krađu 1,8 miliona kuna, oko 464.000 KM, sa računa "trgovačkog društva u Zagrebu". Policija je uhapsila jednog saučesnika, za ostalima je raspisana potjernica.