Komentari (20)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ovo je vijest u nasoj zemlji.......da su nasli robovlasnika...........svi su takvi........cast izuzecima
Ovo se sreće gdje god da se okreneš, nije ništa novo. Ja radim skoro 100 sati više nego što mi u ugovoru piše i što je po zakonu dozoljeno. nemam slobodan dan, nemam pauzu, radim praznicima, za Novu godinu radim noćnu smjenu, Radio sam za 1.maj, za Bajram, za dan državnosti, za platu koja je mizerna...... Ali moram od nečega da živim. Šutim i robujem. a da ga tužim, ostajem bez posla. on će da se izvuče jer ima veze, a ja... gdje ću ja onda.
A kolika je plata ako nije tajna
Radim 276 sati mjesečno , a nekad znam i produžiti na poslu. Dobijem 650 maraka i platu i topli obrok zajedno. prijavljen sam na minimalac, a ostalo mi je topli obrok, sad će mi vjerovatno i ovo smanjiti zbog ovog poreza na topli obrok.
ja ne znam firmu , pogotovo.privatnu da prava nisu povrijedjena
Hahahaahahah al me nasmija. Sad ispade naši poslodavci sve pošteniji od poštenog. Ispravna bi vijesti bila "Vlasnik firme osumnječen da je poštovao prava radnika". To je mnogo rijeđi fenomen. U kakvoj vi zabludi živite?! Svašta.
Još nismo naučili živjeti bez hrane, odjeće, obuće i para...do nas je, nije do političara i tajkuna.
barem ovakvih vlasnika za ginisa imamo...a sve po zakonu robovlasnika...
ovo je neka šala.
onda treba pohapsiti vlasnike skoro pa svake firme, a nručito ovih u drzavnom valsnistvu.
Daj nemojte zayebavat, to je svakodnevnica sirom BiH, a vi optuzili jednog