{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prijedor: Peticija za spomenik ubijenoj djeci

24.11.2014. u 15:35
4
Prijedor: Peticija za spomenik ubijenoj djeci
4
Prijedor: Peticija za spomenik ubijenoj djeci
Roditelji ubijene prijedorske djece će sutra (25.11.2014.) gradskim vlastima uručiti peticiju sa zahtjevom da se u centru Prijedora podigne spomen obilježje za ubijenu djecu.
Peticiju je tokom 2014. godine potpisalo 1.175 građana Prijedora, a podršku je dalo još 242 ljudi iz drugih mjesta. Sa tolikim brojem potpisa peticija ispunjava uslove propisane u članu 49. Statuta Grada za donošenje potrebnih akata iz nadležnosti organa Grada o izgradnji spomenika ubijenoj djeci.

Zahtjeve sa potpisima peticije uručit će predstavnik roditelja ubijene djece Fikret Bačić u 9:00 sati, a to je dogovoreno na današnjem sastanku inicijative roditelja. Zahtjevi će biti upućeni predsjedniku Skupštine Grada Seadu Jakupoviću i gradonačelniku Prijedora Marku Paviću, nakon čega se očekuju njihovi sastanci sa predstavnicima roditelja na kojima će se dogovoriti detalji i procedura izgradnje budućeg spomenika.

Vlasti u Prijedoru bi trebale ovu inicijativu da pridruže projektu ''Prijedorčanin'' kojim se, kako ističu, brišu bilo kakve razlike i podjele među stanovnicima Prijedora. Roditelji ubijene djece i potpisnici peticije su postavili zahtjev da se izgradnja spomen obilježja finansira kroz budžet Grada na način kako su finansirani svi spomenici podignuti poginulim srpskim borcima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: