|

Prijedor će uskoro biti pod videonadzorom

Prijedor će uskoro biti pod videonadzorom
0
S
SRNA
23.11.2011. u 15:28
3
komentara
0

dijeljenja
Prijedor će uskoro biti pod videonadzorom
Razvojni program UNDP odabrao je Prijedor i još četiri opštine u BiH u kojima će se razvijati program sigurnosnih zajednica u BiH, uključujući i realizaciju projekta postavljanja videonadzora.
Projekat je vrijedan 100.000 KM, a po sličnim principima biće realizovan i u opštinama Sanski Most, Zenica, Višegrad i Bratunac.

Predsjednik Foruma za bezbjednost Draško Đenadija potvrdio je da je, zahvaljujući dobrim rezultatima ovog foruma, Prijedor uvršten u odabrane opštine i da je u okviru ovog programa uslijedila izrada sigurnosnih strateških planova za period od 2011. do 2013. godine.

"Prijedor je prvi grad u BiH koji je dobio dokument, usvojen na Forumu za sigurnost građana prošle godine, kojim je preciziran niz projekata i aktivnosti kojim bi se u narednom periodu trebalo baviti da bi se taj milje bezbjednosti poboljšao u našoj lokalnoj zajednici.UNDP je prihvatio naš zahtjev i realizaciju projekta postavljanja videonadzora u Prijedoru", rekao je Đenadija.

On je potvrdio da je realizacija tog projekta u toku i da se vrši postavljanje kamera.

"Predviđeno je da se u prvoj fazi na 12 lokacija postave kamere videonadzora. Tu su pokriveni svi izlazi iz grada, kružni tokovi i gradski trgovi. Sistem je napravljen tako da se u perspektivi može nadograđivati još određenim brojem kamera, gdje se ocijeni da bi bilo potrebno", rekao je Đenadija.

On je dodao da će kompletan sistem, kada se završi postavljanje kamera i softvera koji to prati, biti postavljen u Policijskoj stanici Prijedor 1.

"Ovaj sistem će biti dostupan i opštinskom Odsjeku za saobraćaj i Civilnoj zaštiti za potrebe tih organa uprave", rekao je Đenadija.

Đenadija je najavio da će do kraja nedjelje, nakon završetka tehničkog dijela projekta, biti potpisana Povelja o demokratskoj upotrebi videonadzora u Evropskoj uniji, koja regulišu sva pitanja vezana za videonadzor sa aspekta ljudskih prava i do sada je tu povelju potpisalo desetak velikih gradova u Evropi.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...