{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prijedlog zakona o duhanu koji štiti domaću proizvodnju

F
24.11.2009. u 19:04
0
1
Prijedlog zakona o duhanu koji štiti domaću proizvodnju
0
Prijedlog zakona o duhanu koji štiti domaću proizvodnju
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH je na današnjoj sjednici obavio raspravu o Prijedlogu zakona o duhanu BiH, koji je predložilo Vijeće ministara BiH.
Prijedlogom ovog zakona uspostavljaju se jedinstveni kriteriji za proizvodnju duhana. Uređuju se proizvodnja, otkup, obrada, prerada i promet sirovog duhana u listu te proizvodnja i promet duhanskih proizvoda.

Donošenjem zakona o duhanu unaprijedit će se povezanost primarnih proizvođača duhana i duhanske industrije u BiH. Prijedlogom zakona omogućava se uspostavljanje jedinstvenog ekonomskog prostora i bolja zaštita domaće proizvodnje te usvajaju međunarodni standardi i norme u ovoj oblasti.

Predstavnički dom obavio je danas raspravu i o Izvještajima Ureda za reviziju BiH o reviziji finansijskog poslovanja institucija BiH u prošloj godini.

Revidaran je rad 59 institucija BiH, od kojih su 24 dobile pozitivno mišljenje Ureda za reviziju, četiri ‘pozitivno mišljenje sa skretanjem pažnje’, te 31 ‘mišljenje s rezervom’.

Revizorske izvještaje razmatrala je i Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma te predložila određene zaključke.

Večeras u 18.30 sati sjednica je prekinuta, a bit će nastavljena u srijedu 2. decembra.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: