{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dom naroda PSBiH će razmatrati zakon o duhanu

F
22.2.2010. u 16:17
0
0
Dom naroda PSBiH će razmatrati zakon o duhanu
0
Dom naroda PSBiH će razmatrati zakon o duhanu
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za danas u Sarajevu trebalo da razmatra Prijedlog zakona o duhanu Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.
Prijedlogom ovog zakona uređuju se proizvodnja, otkup, obrada, prerada i promet sirovog duhana u listu te proizvodnja i promet duhanskih proizvoda.

Donošenjem zakona o duhanu unaprijedit će se povezanost primarnih proizvođača duhana i duhanske industrije u BiH.

Predloženim zakonom omogućava se uspostavljanje jedinstvenog ekonomskog prostora i bolja zaštita domaće proizvodnje te usvajaju međunarodni standardi i norme u ovoj oblasti.

Delegati bi trebali razmatrati i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o carinskoj tarifi BiH te Prijedlog zakona o zaštiti novih sorti bilja u BiH.

U prvom čitanju bi trebalo biti razmatrano više zakonskih prijedloga među kojima su: Prijedlog zakona o radnom vremenu, obaveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za evidentiranje u drumskom prijevozu; Prijedlog zakona o autorskim i srodnim pravima; Prijedlog zakona o kolektivnom ostvarivanju autorskih i srodnih prava.

Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim nabavkama BiH također bi trebali biti razmatrani u prvom čitanju.

Pred delegatima će se naći i Godišnja platforma o obavještajno-sigurnosnoj politici s Mišljenjem Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: