Komentari (148)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Prava zastava po uzoru na nase kraljevstvo, a ne ova izmisljotina koju imamo danas!
kraljevska prava. a ne ko ove crven, bjele plave, orlovi, sahovnice...
@herStipe Tvrtko je bio nas kralj i simbol njegove dinastije je i nas simbol - lilium bosniacum. Sto se tice grbova i zastava kroz vrijeme najvise je tu, osim ljiljana, mjeseca i zvijezda u raznim oblicima. Danas se mjesec i zvijezda vezuju iskljucivo za Tursku i islam (iako su bili dio zastave Bosne u toku borbe protiv tog okupatora). Iz tog razloga vjerujem da ti simboli ne bi bili nikako prihvaceni od bosanskih katolika, a pogotovo ne od pridoslih pravoslavaca.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
MODRA BOJA NA BIJELOME PLATNU, 6 LJILJANA VEZENIH U ZLATU, TO JE ZASTAVA NASA BOSANSKA !!!!
Zavijorils se pred UN-om. Kad će SDA bratija na čelu s Izetbegovićima dozvoliti da se zavijori u cijeloj BiH. Nikad ni nisu imali takve namjere.
Bosna Bošnjacima! Islamska republika! svrbi i hrvati mrs iz Bosne!
gazainbazai Zasto vrijedjate, ne bi se reklo ni da ste vi nesto narocito pametni cim tako olako vrijedjate druge. Cime sam ja to vas uvrijedio molim vas?Ja bih bas volio da mi to u lice tako kazete,ako hocete samo adresu ostavite molim vas. Molim vas. Molim vas. Molim vas.
Modra boja na bijelome platnu, šest ljiljana vezenih u zlatu, to je zastava naša bosanska!
ne mogu da vjerujem da smo dozvolili da ova zastava bude zamijenjena
@testertestni1 Dozvolili ste i u 15. vijeku, čak šta više zajedno sa Turcima ste je gazili i zamjenili polumjesecom, što ne bi i sada?
Brozni Zelim da znam da li sam bosanac ili bosnjak, a ne mogu biti i jedno i drugo ako ove dvije hriscanske strane mogu biti samo bosanci a nikako srbi i hrvati.Stvarno mi je to komplicirano, bolje reci licemjerno od ove trece strane. Samo razmisljam na glas, izvinjavam se ako sam nekog povrjedio.
Kamo sreće da je ova zastava ostala i da nisu formirali genocidnu šumsku tvorevinu
U bosni ne postoje srbi i hrvati ali zato postoje bosnjaci.Ko je ovde lud, ne kontam ja ovo nista.
@Brozni Ko su Bosanci i Hercegovci a ko bosnjaci. Molim nekog pametnog za objasnjenje.
Koliko ja znam, ova zastava je skoro na nekom bošnjačkom kongresu proglašena narodnom zastavom Bošnjaka, čime je njena svaka buduća upoteba kao državne zastave BiH trajno isključena.
Bolje bi bilo da ste ostali u Zajednici s Srbija Montenegro i makedonina...sad ste propala Bosna bez buducnost..Siptari umiru od rak dzigerica creva pluca..bog ih kaznjava..ne volim siptarska marva.
E od tada nema providna dana u bih. Rat glad neimaština nema posla. Običan narod najebo a elita uživa. I jedna i druga i treća.
jedna jedina!!!!
Uvijek u srcu jedina Republika Bosna i Hercegovina, država građana a ne ova kvazitvorevina što nam stranci i domaći izdajnici nametnuše...
Ljiljan zlatni opet smo s vama, nad nama nebo ima da gori...
Mi Srbi smo ponosni na našu Srpsku Republiku i koliko smo borili za nju. Alija je imao cilj da izbriše srpski narod s njegovim "Republikom" Bosne i Hercegovine