Komentari (375)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovi danas u SDA nemaju veze sa Alijom I. osim rodbinske, ali postenje i hrpa drugih stvari je bacena u kanalizaciju cuvanjem likova tipa Asim, Amir i ostali.
@Strelax7 a to u njegovo vrijeme se nije dešavala ili je bilo prikriveno, pa i dan danas plačaš struju za bičakčića koji mu je on omogućio, fol obnovljivi resursi, dok je jedan narod gledao da se anjede i kuće opravi oni milionski posao završili
Cisti se SDA. Do konacne pobjede!
PRIKAŽI ODGOVORE (18)
prvi presjedavajuci predsjednistva ! jbt ni osnovne cinjenice ne znate ...
25 godina nakon rata, SDA glasaci i njihova djeca, idu u Beograd vise nego prije rata.Cijela Tuzla i okolina ide u Beograd na vikende, a nerijetko i ovi iz Sarajeva. masa ljudi iz Tuzle prodaje po pijacama u Beogradu, Novom Sadu, Sapcu….. E sad normalan covjek se zapita, zasto smo se odvajali.Nakon svega ovoga, samo jedan zakljucak se moze izvuci, a to je da se ustolici dinastija Zivkovic.
SDA i predsjednik Alija Izetbegovic su uz pomoc BH patriota predvodili odbranu BiH od agresije i uspjeli da naoruzaju, opreme,obuce, hrane i oslobadjaju drzavu BiH. Na celu drzave bio predsjednik Alija koji je bio vrhovni komandant OS i Armije RBiH. PREDSJEDNIK Alija i SDA su uspjeli da sacuvaju drzavu BiH kao medjunarodno priznatu, cjelovitu, nezavisnu, suverenu u istorijskim granicama clanica UN-a i svih drugih medjunarodnih instituciua, organizacija i asocijacija. SDA je snaga BiH.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
El fatiha. Dragi Allah ti đzenet podari
Kada putujem u Evropu nikada ne hodam sagnute glave, zato što mi nismo ubijali djecu, žene niti starce i zato što nismo napali niti srušili niti jednu bogomolju."
Na tom mjestu je bio i tokom agresije na BiH od 1992. do 1995. godine. Iz političkog života se povukao 2000. godine. Preminuo je 19. oktobra 2003. u Sarajevu. Veliki broj njegovih citata je ostao zapisan.
prvi predsjednik Republike Bosne i Hercegovine ALIJA IZETBEGOVIĆ Alija Izetbegović rođen je 8. augusta 1925. godine u Bosanskom Šamcu. Jedan je od utemeljitelja Stranke demokratske akcije (SDA) 1990. godine. Iste godine na demokratskim izborima u SR BiH izabran je za člana Predsjedništva, a kasnije je obnašao funkciju predsjednika Predsjedništva RBiH.
...iz zatvora pravo na politicku scenu, ni manje ni vise nego za predsjednika! Sve trojica sa istim pedigreom.. e moji starci pa zar niste vjerovali cjenjenom sudu :)
Kamo sreće da ga je babo izdrko
Nakon njegove smrti moze se rec da je umrla i stranka SDA jer on nije zelio da lijepo zive samo clanovi stranke vec cijeli narod
Nije ni cudo sto nas niko ne voli i ne priznaje kao naciju, glupi bosnjo ce ostat zauvjek zatucan i primitivan, ljubomoran i zavidan. Glupi bosnjo i njegovo poimanje istorije, lika i djela Alije. Nek ti je vjecni rahmet Predsjednice
Nista posebno i nije bii
Da mu Allah podari Dženet 😢 😢 jedan jedini Predsjednik..
Prodo je Srebrenicu.. izrezirso markale masakr.. toliko nevinog naroda poginulo....
Niko nije imao nista protiv toga da se zivi u yugi sem politicara koji su postavljeni od strane cifuta kojima nije u interesu da se sazna istina o najstariijoj civilzacija staroj preko 30 000 godina ko ce da mjenja istoriju koja je totalni falsh cuj mi dosli od nekuda " a svi odavde otisli dalje pa imate dokaze velike halke od brodova na planinama ako ne vjerujete u piramide cat i te halke su skidali 90 iz helikoptera naki stranci.
Nevjerovatno koliko mi smeta da kada neko napise da je Alija bio prvi Predsjednik BiH. Kao prvo BiH NIKAD nije imala predsjednika vec je uvijek bilo predjednistvo. Kao drugo to predsjednistvo postoji od 1945 a ne od 1990!
Nije prvi predsjednik, nego predsjednik predsjednistva. Ogromna razlika. BiH nikada nije imala predsjednicki sistem niti je on mogao imati i jedan glas Hrvata, Srba i ostalih da bi se smatrao predsjednikom. Moze jedino biti predsjednik Bosnjaka ali i medju Bosnjacima je Avdic imao duplo vise glasova na prvim izborima koji su jedino bili objektivni. dakle, lik se samoproglasio predsjednikom izvrsivsi zapravo drzavni udar i zloubotrebivsi ratno stanje.
Potpisnik Dejtona ili tvorac Srpske Republike. Obrni okreni, ne pise nam se dobro... zavalio svoj narod maksimalno.