{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prijava protiv Dodika drži se u ladici

F
FENA
2.9.2008. u 17:10
0
3
Prijava protiv Dodika drži se u ladici
0
Prijava protiv Dodika drži se u ladici
Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) RS-a Mladen Bosić najavio je da će naredne sedmice od Okružnog tužilaštva Banja Luka tražiti informaciju o sudbini krivične prijave koju je SDS podnio protiv premijera RS-a Milorada Dodika i još trojice funkcionera u vezi s izgradnjom puteva u Srebrenici.
Bosić je na pres-konferenciji kazao da je ta stranka zabrinuta informacijama da se na tužilaštvo vrši pritisak da se ta krivična prijava “drži u ladici ili da se to tužilaštvo proglasi nenadležnim za njen rad”.

Naveo je i da se "pokušava napraviti priča kako je ta krivična prijava djelo OHR-a i da je SDS samo fizički podnosilac te prijave", te odbacio tvrdnje da iza prijave stoji zamjenik visokog predstavnika u BiH Raffi Gregorian i OHR.

Bosić je dodao i da je “simptomatično da nijedno reagovanje iz Vlade, kao ni SNSD-a nije išlo u pravcu osporavanja navoda i argumenata navedenih u krivičnoj prijavi, već se uočene zloupotrebe u vezi s izgradnjom puteva u Srebrenici pokušavaju izdići na viši nivo, odnosno nacionalni interes da bi istražni organi imali zadršku da reaguju u vezi s tim pitanjima".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: