BiH
0

Prihvaćeni revizorski izvještaji za 63 institucije

SRNA
Sjednica Doma naroda Parlamenta BiH (Foto: SRNA)
Sjednica Doma naroda Parlamenta BiH (Foto: SRNA)
Komisija za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH prihvatila je na današnjoj sjednici 63 revizorska izvještaja institucija BiH za 2009. godinu, a Domu naroda je predloženo da ih usvoji uz preporuke Komisije.

Komisija je predložila Domu naroda da usvoji revizorske izvještaje Agencije za državnu službu, Agencije za javne nabavke, Agencije za nadzor nad tržištem, Agencije za osiguranje, Agencije za poštanski saobraćaj, Agencije za promociju inostranih ulaganja, Agencije za rad i zapošljavanje, Agencije za statistiku, Agencije za zaštitu ličnih podataka i Arhiva BiH.

Predloženo je je i usvajanje revizorskog izvještaja Centralne izborne komisije, Direkcije za evropske integracije, Državne regulatorne agencije za radijacionu i nuklearnu bezbjednost, Generalnog sekretarijata VIjeća ministara, Granične policije, Ombudsmana za zaštitu potrošača, Instituta za akreditovanje, Instituta za intelektualno vlasništvo, Instituta za standardizaciju BiH, Konkurencijskog vijeća, Odbora državne službe za žalbe i Pravobranilaštva.

Komisija je predložila Domu naroda da usvoji revizorske izvještaje i Regulatorne agencije za komunikacije, Suda BiH, Tužilaštva BiH, Kancelarije koordinatora za reformu javne uprave, Kancelarije za zakonodavstvo Vijeća ministara BiH, Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH, Agencije za indentifikacione isprave, evidenciju i razmjenu podataka, Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje i Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguravanje kvaliteta.

Predloženo je je i usvajanje revizorskog izvještaja Centra za informacije i priznavanje dokumenata iz oblasti  visokog obrazovanja, Centra za uklanjanje mina u BiH, Memorijalnog centra Srebrenica, Institucije ombudsmana za ljudska prava BiH, Parlamentarne skupštine BiH, Predsjedništva BiH, Službe za zajedničke poslove BiH, Uprave za indirektno oporezivanje, Kancelarije za razmatranje žalbi, Kancelarije za veterinarstvo, Ustavnog suda, Agencije za bezbjednost hrane BiH i Direkcije za civilno vazduhoplovstvo.

Komisija je predložila Domu naroda da usvoji revizorske izvještaje i Direkcije za ekonomsko planiranje, Državne agencije za istrage i zaštitu, Fonda za povratak, Instituta za mjeriteljstvo, Instituta za nestala lica, Komisije za koncesije, Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika, Službe za poslove sa strancima i Uprave BiH za zaštitu zdravlja bilja.