{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Delegati Doma naroda PSBiH o revizorskim izvještajima

F
28.7.2011. u 07:54
0
0
Delegati Doma naroda PSBiH o revizorskim izvještajima
0
Delegati Doma naroda PSBiH o revizorskim izvještajima
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH održat će danas, 28. jula, svoju četvrtu sjednicu.
Na predloženom dnevnom redu su, između ostalog, Zahtjev Vijeća ministara BiH za razmatranje Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave u BiH po hitnom postupku, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o polaganju pravosudnog ispita u BiH, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o registraciji pravnih lica koja osnivaju institucije BiH te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o slobodi pristupa informacijama u BiH.

Delegati će razmatrati i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pečatu BiH, Prijedlog zakona o dopuni Zakona o upotrebi i zaštiti naziva BiH, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o postupku prisilne naplate indirektnih poreza, kao i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o jedinstvenom matičnom broju.

Na dnevnom redu su i Izvještaj o izvršenju Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2009. te Izvještaj o reviziji Izvještaja o izvršenju Budžeta institucija BiH za 2009.

Bit će razmatrani i revizorski izvještaji za 2009. za niz agencija, CIK BiH, Direkcije za evropske integracije BiH, Državne regulatorne agencije za radijacijsku i nuklearnu sigurnost, Generalnog sekretarijata Vijeća ministara BiH, Granične policije BiH, Ombudsmena za zaštitu potrošača u BiH, Instituta za akreditiranje BiH, Instituta za intelektualno vlasništvo BiH, Instituta za standardizaciju BiH, Konkurencijskog vijeća BiH, Odbora državne službe za žalbe BiH te Pravobranilaštva BiH.

Na razmatranje će i revizorski izvještaji za Regulatornu agenciju za komunikacije BiH, Sud BiH, Tužilaštvo BiH, BHMAC, VSTV-a, Memorijalni centar Srebrenica te ministarstava civilnih poslova, finansija i trezora, komunikacija i prometa, pravde, vanjske trgovine i ekonomskih odnosa kao i revizorski izvještaji za Instituciju ombudsmena za ljudska prava, Parlamentarne skupštine BiH, Predsjedništva BiH, Službe za zajedničke poslove BiH, itd.

Na dnevnom redu je i Izvještaj Centralne izborne komisije BiH o provođenju zakona u nadležnosti Centralne izborne komisije BiH za 2010., Godišnji izvještaj Centralne banke BiH za 2010., Finansijski izvještaji Centralne banke BiH za 2010. te Izvještaj o zaštiti ličnih podataka u BiH za 2010.

Delegati će biti upoznati i s Informacijom o stanju javne zaduženosti BiH na dan 31. Decembar 2009.

Dom naroda raspravljat će i o imenovanju direktora i dva zamjenika direktora Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije, Prijedlogu za imenovanje jednog predstavnika akademske zajednice u Komisiju za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije te Prijedlogu odluke o imenovanju člana Državne regulatorne komisije za električnu energiju iz Republike Srpske.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: