{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prihvaćen grant za Vjetropark Vlašić Travnik-BH

F
6.3.2014. u 19:09
0
9
Prihvaćen grant za Vjetropark Vlašić Travnik-BH
0
Prihvaćen grant za Vjetropark Vlašić Travnik-BH
Vlada Federacije BiH donijela je danas Odluku o davanju saglasnosti za prihvatanje granta Evropske investicijske banke za Vjetropark Vlašić Travnik-BH u iznosu od 755.000 eura.
Naime, u okviru tehničke pomoći, u skladu sa Okvirom za ulaganje u zapadni Balkan, prošle godine je zaključen sporazum između Evropske investicijske banke (EIB), Bosne i Hercegovine i Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d. Sarajevo, kojim je EIB učinila Bosni i Hercegovini dostupnim grant sredstva u navedenom iznosu.

Glavni cilj prihvatanja granta je pružanje podrške i relevantne savjetodavne pomoći prilikom realizacije Projekta farma vjetra Vlašić Travnik, za koju se očekuje da postane dio sarajevskog projekta obnovljive energije, saopćeno je iz Vlade FBiH.

Donošenjem ove Odluke stvara se osnov za potpisivanje supsidijarnog sporazuma između BiH i Federacije BiH, te podugovora o finansiranju između Federacije i JP EPBiH, a kojim će Federacija sredstva granta učiniti dostupnim JP Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d. Sarajevo, kao krajnjem korisniku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: