Komentari (48)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Po evropskim standardima mjesto koje ima toliko smeca se ne zove odmaraliste, nego ***nija.
d e p o n i j a
E jbg... samo kukaj, kukaj... Imamo taj mentalitet kukanja doveden do savrsenstva. Fabrike Sode Lukavac (SSL) radi za primjer imaju redovne plate od 1000 KM mjesecno prosjek sto smo prosjaci samo dreka u PM !!
"No, kao i mnoge druge tranzicijske priče, i sudbina ova dva kombinata ima tužne strane." - JA SE NE SLAŽEM SA OVIM. Posebno kada govorimo o Sisecam sodi u koju su uloženi milioni maraka u obnovu, koja je bila pred gašenjem a sada redovno se isplaćuju plate, doprinosi, ulaže u razvoj i modernizaciju fabrike, u ekologiju...Pitajte radnike ove fabrike jel im bolje sada ili dok je bila u državnom vlasništvu. Isto tako i GIKIL prijašnji KHK koji radi, možda malo slabiji u razvoju i platama u odnosu na sodu ali radi te fabrike nisu propale. Ne znam kome je u interesu da predstavi Lukavac kao grad slučaj, grad u kome je propala industrija. Pored ove dvije fabrike je i fabrika cementa i drugi manji privredni subjekti. Naravno da uvijek može bolje ali isto tako može i gore evo nam primjer susjedna Tuzla u kojoj je većina industrije propala
"Ruinirana?!" Mislis: unistena, u slabom stanju, poharana itd... Daj naucite ili engleski ili bosanski. Pa ovaj nivo nepismenosti je zastrasujuci. Mi na Klixu bar imamo od vas niska ocekivanja. Ali, kod nas je bitno koristiti neke pripitomljene strane izraze...to je kao odraz obrazovanja.
Lukavcu, moj rodni grade. Pod TITOM si imao sve, radio ti je bazen, kino, imao si svu industriju razvijenu do savršenstva, pilo i jelo se u kafanama iza bazena. A danas je to sve uništeno od strane tvojih ljudi, sto je žalosno. Bilo je jezero čisto narod se kupao uživalo se, a danas nema Lukavac ništa. Omladina ima jedino kafiće i Plažu za izlazak, a sve ostalo je iskrkano do kraja. Volio bi da bude kao nekada ali jednostavno teško da ce se vratiti ono lijepo vrijeme. Jedina stvar koja u Lukavcu nikada nije valjala je narod (globalno), 50% naroda je zavidno, a ostalih 50% je dobrodušno i humano.
Osim političara, njihovih familija, tajkuna i osim onih što su bili pametni i na vrijeme otišli u bijeli svijet svi mi ostali smo propali. Znam da ima i onih koji se sa ovim neće složiti ali to su ili oni što su još mladi pa ne mogu sagledati kako treba ili oni koji znaju da je ovo istina ali im ne odovara da se o tome javno govori. SVI SMO MI PROPALI.
Muni ma nisi stara, ti si sada ono baš - taman-;)
Govori Vam uposlenik SSL-a (Sisecam Soda Lukavac): SSL spada u fabriku sa najusješnijom izvedenom privatizacijom od poslije rata u BiH. Kada je 2006 godine privatizirana, proizvodila je oko 350 tona sode dnevno, koju nigdje nije mogla plasirati. Danas proizvodi 1.250 tona dnevno, a do kraja godine je plan da se proizvodi 1.500 tona sode DNEVNO. Inače toliko imamo kupaca da ne možemo proizvesti koliko možemo prodati. I sve je IZVOZ-100%. Tri godine radim u SSL-u, i u samo te tri godine u fabriku je investirano oko 50 mil. EURA. Radim u vezanoj službi pa znam tačne podatke. Dragi moj novinaru, našo si dvije najveće oje3ine da ih pitaš kako da nahljagaju nešto što bi trebalo biti pelcer u ovoj državi. Dva sindikalca koji više nemaju uticaja da zaposle svoju djecu u ovoj fabrici. Istraži kolike su plate u ovoj fabrici, iznenadit ćeš se. Ne računajući elektroprivredu i telecom SSL je najjača fabrika u DRŽAVI. Za tim istim odmaralištima žale samo ova dva sindikalca - o čemu bi drugo..
Alter Svakako,najobičnija šuplja,nema više leziguzovače kao za vrijeme Tite,ta su vremena daleko iza nas,da je bilo loših privatizacija,JESTE itekako.Koliko ovakvih objekata iz onog sistema propada ko to zna,mada su se mogli na neki način iskoristiti,bar za stanovanje i sl. ali do je drugi par rukava
Pa niko nije ništa rekao protiv tvoje firme. Pročitaj članak još jednom. Jedno odmaralište pripada firmi koja je u stečaju, a za drugo se ne zna da li je pripalo ssl i fino čovjek kaže da ima informacije da je pripalo ssl-u i da postoje planovi za obnovu
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Evo prilike da Senad kupi za radnike Binga! Al kurke malo, jelde 😂
U nas ti je bajo moj sve propalo...