{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prezentiran projekt jačanja upravljanja javnim finansijama u BiH

F
23.5.2007. u 16:16
0
0
Prezentiran projekt jačanja upravljanja javnim finansijama u BiH
0
Prezentiran projekt jačanja upravljanja javnim finansijama u BiH
U okviru projekta jačanja upravljanja javnim financijama u BiH, konsultantska kuća koju financira Ured Vlade Velike Britanije, danas je u Bihaću organizirala prezentaciju ovog projekta s ciljem pružanja podrške državnom, entitetskom i kantonalnim ministarstvima financija u unapređenju procesa planiranja budžeta u našoj zemlji.
Ovim želimo dati odgovore na mnoge nedoumice i otvorena pitanja u ovoj veoma važnoj fazi budžetskog procesa i primjene odredaba Zakona o budžetima u Federaciji BiH, kazao je, između ostalog, današnji predavač Chris Horn, savjetnik za budžet.

Date su i smjernice za proces trogodišnjeg planiranja budžeta, koji je Ministarstvo finansija USK-a a u skladu s odredbama spomenutog zakona već počelo. Tako je istaknuto da Dokument okvirnog budžeta za period od 2008. do 2010. godine treba da bude izrađen na osnovu prihoda, zahtjeva i prioriteta, ali da i raspodjela budžeta mora biti usklađena s prioritetima društva.

Iskustva zemalja koja su uzeta za primjer na današnjem skupu, ukazuju na to da je za građane izlazni rezultat važniji od potrošnje, o čemu bi trebalo voditi više računa i u BiH, kazano je danas.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: