{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prezentiran Izvještaj o avionskoj nesreći u kojoj je poginuo Boris Trajkovski

24.12.2014. u 14:16
0
5
Prezentiran Izvještaj o avionskoj nesreći u kojoj je poginuo Boris Trajkovski
0
Prezentiran Izvještaj o avionskoj nesreći u kojoj je poginuo Boris Trajkovski
Glavni istražitelj Komisije za ispitivanje zrakoplovnih incidenata i nesreća Omer Kulić prezentirao je glavnom tužitelju Tužiteljstva BiH Izvještaj ekspertske komisije o avionskoj nesreći u okolini Mostara u februaru 2004. godine u kojoj je poginuo makedonski predsjednik Boris Trajkovski i članovi delegacije Makedonije. 
Tužiteljstvo BiH će fomirati tužiteljski tim i uraditi analizu izvještaja, kao i postupaka svih osoba povezanih sa ovim događajem, te utvrditi postoje li elementi kaznene odgovornosti za ovaj događaj u kojem je poginulo devet osoba, odnosno dvojica pilota i sedam predstavnika makedonskih vlasti i njihovih pratilaca. 

Na Izvještaju je komisija radila od 13. maja 2013. godine, dakle oko godinu i pol dana, a u sastavu komisije bilo je 11 eminentnih eksperata iz oblasti sigurnosti zrakoplovnog prometa iz BiH, Srbije i Makedonije. 

S obzirom na to da će isti izvještaj biti prezentiran i nadležnim institucijama u Makedoniji, Tužiteljstvo BiH će ostvariti suradnju sa kolegama u Makedoniji, u cilju konačnog rasvjetljavanja svih okolnosti koje su dovele do ove nesreće. Nakon što analizira dostavljeni izvještaj, Tužiteljstvo BiH donijet će odluku o daljim aktivnostima, o čemu će informirati javnost, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

 

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: