O vodosnabdjevanju
204

Prevljak u Skupštini KS: Izvorišta vode je mnogo, samo treba naći način da se dovede u grad

FENA
Fikret Prevljak (Foto: Kemal Softić/Klix.ba)
Fikret Prevljak (Foto: Kemal Softić/Klix.ba)
Iako se očekivalo da zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo u nastavku sjednice daju prijedloge mjera za rješavanje problema vodosnabdijevanja i KJKP Vodovod i kanalizacija, zasad nema konkretnih prijedlogaa.

Samostalni zastupnik u Skupštini KS Mirsad Pindžo, na čiji je prijedlog i sazvana hitna sjednica, kaže da su zaključci Skupštine obavezujući te da je licemjerno gledati politička prepucavanja, a ne rješavati problem KJKP Vodovod i kanalizacija.

Naveo je da se stanje u vodosnabdijevanju nije popravilo, nego se pogoršalo posljednjih godina. Stoga treba raditi na rješavanju tog problema.

  • Namjera sazivanja ove tematske sjednice je bila da razgovaramo, da ozbiljnim radom i preciznim zaključcima donesemo rješenje problema - kazao je Pinđo.

Izrazio je sumnju u prijedlog konkretnih hitnih mjera za rješenje problema koje je Vlada KS-a ponudila na zahtjev Skupštine.

Zastupnik Naše stranke Edin Forto smatra da rješenje problema vodosnabdijevanja zahtijeva pored ostalog zaštitu izvorišta, nelegalnu gradnju.

Iako su zastupnici svjesni problema u vodosnabdijevanju, da zbog toga trpe građani, ali, kako je zastupnik Fikret Prevljak kazao, nije bilo konkretnih prijedloga od zastupnika.

Stoga je konkretno naveo da ima puno izvorišta vode, ali da treba naći ona koja imaju veliki kapacitet te da ne bi bio problem dovesti vodu u grad.