{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prevareni radnici "Konjuha" nastavili štrajk

S
22.8.2011. u 10:00
0
10
Prevareni radnici "Konjuha" nastavili štrajk
0
Prevareni radnici "Konjuha" nastavili štrajk
Foto: Arhiv/Fotoservis
U petak su radnici DD "Konjuh" iz Živinica sa direktorom preduzeća Osmanom Abadžićem dogovorili isplatu u dva navrata po 100 KM, nakon čega bi se okončao generalni štrajk i nastavila proizvodnja. Međutim, radnici su ponovo prevareni.
Prema tvrdnjama predsjednika Sindikata Mevludina Trakića, direktor je stao pred radnike i dao im obećanje o isplatama.

"Došli smo u ponedjeljak kako bi radili, ali o isplati ni govora. Danas su nam trebali dati po 100 KM, a do ponedjeljka još po 100 KM. Međutim, direktor nas je slagao. Prevareni smo i ogorčeni, tako da nisu isključene nove blokade magistralnog puta Tuzla – Sarajevo", kazao je za Sarajevo-x.com Mevludin Trakić, predsjednik Sindikata.

Podsjetimo, prošle sedmice je Vlada TK formirala tim čiji je zadatak da analizira trenutnu situaciju u DD "Konjuh" i donese konkretne zaključke s ciljem prevazilaženja teškog stanja. "Konjuh" je bio u obavezi da oformi svoj tim koji će sarađivati sa Vladinim timom, a saznajemo kako će u tom timu biti Bahrija Umihanić, Izudin Kapetanović, Muharem Klapić, te iz Konjuha Senada Čokić, Binasir Kadrić, Amir Aljić i Osman Abadžić.

Radnici, koji tvrde da su izvarani, neće odustati od štrajka koji je počeo 18. jula. Štaviše najavlju još radikalnije proteste, jer mjesecima nisu primili platu i nemaju od čega da žive.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: