Budite na oprezu
19

Prevaranti u ime javnih kuhinja u Sarajevu traže novac od građana

Klix.ba
Foto: E. H./Klix.ba
Foto: E. H./Klix.ba
Na osnovu prijava građana iz općina Centar i Starog Grada Sarajevo kako su im na vrata dolazile osobe koje su se predstavljale kao volonteri javnih kuhinja Kantona Sarajevo tražeći finansijska sredstva kao pomoć ovim kuhinjama Uprava Narodne kuhinje Stari Grad želi upozoriti svoje sugrađane da se radi o klasičnim prevarantima.

"Našim sugrađanima želimo ukazati da nijedna od šest javnih kuhinja, koliko ih djeluje u Kantonu Sarajevo, nemaju volontere u čije ime traže novac od sugrađana tobože za rad ovih kuhinja. Naši građani trebaju znati da se javne kuhinje u ovom kantonu finansiraju sredstvima iz budžeta Kantona Sarajevo, kao i donacijama iz budžeta Grada Sarajeva, gradskih općina te dobroj volji naših donatora, tako da nemamo potrebu slati bilo koga da prikuplja novac u naše ime, niti to javne kuhinje rade, tako da se ograđujemo od takvih postupaka", navode u svojoj reakciji iz javne kuhinje Stari Grad.

Poručuju da ukoliko takve osobe dođu nekom na adresu sa ovakvim zahtjevom neka znaju da se radi o klasičnim prevarantima i odmah takve prevarante treba prijaviti Ministarstvu unutrašnjih poslova na broj 122, objasnila je Zilha Šeta, upraviteljica Narodne kuhinje Stari Grad.