Komentari (37)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
prijavio da je već duže vrijeme zlostavljan i niko ništa nije učinio? da se tom mom djetetu desi, državu bih naglavačke okrenula.
Prijaviš nekoliko puta, pa ako ne bude reakcije, odrobijaš zlostavljača. Malo u tvorza, ali zato ti dijete više niko pipnut' neće.
@Ramajanaa. mogao je prijavljivati jos i stotinu puta i opet nista...a da je neko samo mrko pogledao sina od ratnog profitera iz stranke....policija bi djelovala po hitnom postupku...
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Znaci prijavljivano policiji i nakon toga pretucen. Pa ko ne radi posao? Pooooy
@CicaSaDrine nisu isli ni u popravne domove. bilo je ponavljaca ali izlazilo se na kraj sa njima svaka skola je uvjek imala i uvjek ce imati neko problematicno dijete i tu se ne moze nista. uvjek moze reci da su se potukli jer mu je ovaj drugi opsovao nesto i on ga istukao i sta mu mozes
Ja sam svom sinu rekao ako ga ko bude zlostavljao u skoli, prvi put prijavi razrednoj i direktoru, drugi put direktoru i policiji, a treci x pravdu u svoje ruke.zatuc ih Kratko i jasno
Rjesenje vrlo jednostavno- upozorit roditelje da ce im djete biti iskljuceno iz skole ako se nasilnistvo ponovi! Sledeci korak iskljuciti ucenika iz skole ,ako ga roditelji ne upisu u novu skolu ,socijalni radnici oduzeti im djete zbog zanemarivanja djeteta.
...svaka skola bi trebala imati ugovor sa roditeljima i djecom da prilikom pohadjanja skole djeca moraju postivati pravilnik skole .U pravilniku bi trebalo stajati izmedju ostalog da ce se djete u slucaju nasilnickog ponasanja iskljuciti iz skole.
gdje mu je bio otac ruke mu otpale dabogda! sto mu nije kicmu slomio kad je dijete prvi put prijavilo!
Jebao majku ni pomarisat se ne možeš kako treba. Jedan na jedan, pa kom opanci kom obojci
Ma krivi su svi od razrednika do direktora ako su znali za to, a nisu poduzeli nista.
Igrali kruga djeca, neko popio batine i odma zovi 122 123 124
Vrsnjacko zlostavljanje u BiH skolama postalo normala !? Ljudi moji poduzimate li vi ikakve korake povodom ovog problema!? Skole su saucesnici u odgoju nasililnika kao i roditelji istih! Vi u skolske klupe morate uvesti obrazovanje po uzoru na zapadu i nauciti ucenike da nasilje nije dopustivo. Takodje poduciti ucenike o svim vrstama nasilja koje se desavaju i kako se zastitit od istog.
ovoga je uvjek bilo po skolama i uvjek ce biti samo sto se prije to zvalo pobili se u skoli a danas kad neko dobije batine zove se zlostavljanje, vrsnjacko nasilje i slicno. djeca se pobiju jedan mora dobiti batine i odmah je ovaj drugi nasilnik
bosnjo jede đogu...al jede i mljackavo masne cvarke...
pa kad te sistem ne stiti, zastiti se sam. Cuj duze vrijeme ga zlostavljali i niko nije reagovao. I fol istrage nekakve nidje veze.
@iopettralala druge metode zastite, ne sakama jer ocigledno je slabiji od zlostavljaca.
ja mislio "poturčen"... dobio poturica po nosu...
mogo bi ti dobiti po toj krmecoj njusci
Bože sacuvaj... treba opet neko poginut da vlast poduzme nesto