BiH
82

Pretresi u Tuzli i Gračanici: Uhapšene dvije osobe i zaplijenjeno 7 kg droge

Piše: A. K.
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Postupajući po naredbama općinskih sudova u Tuzli i Gračanici, policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK) jučer su izvršili pretrese objekata na području Tuzle i Gračanice. Prilikom pretresa dvije osobe su uhapšene, a oduzeto je i sedam kilograma droge marihuana.

Službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga Sektora kriminalističke policije MUP-a TK su u posljednjih nekoliko mjeseci kontinuiranim radom na terenu došli do podataka da osobe C. Z. iz Tuzle i V. D. iz mjesta Dobrovci kod Gračanice vrše nedozvoljen promet opojnih droga.

Posljednja operativa saznanja su ukazivala na to da su osumnjičene osobe nabavile veće količine droge radi prodaje.

U saradnji s postupajućim tužiocem Tužilaštva TK pribavljena je saglasnost te je od općinskih sudova u Gračanici i Tuzli pribavljena i naredba za pretres stanova i drugih prostorija koje koriste osumnjičeni.

"Službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga u saradnji s Jedinicom za podršku MUP-a TK i službenicima policijskih stanica Gračanica, Lukavac i Tuzla su izvršili pretres stana i drugih prostorija navednih osoba. Tom prilikom je kod V. D. pronađeno blizu sedam kilograma opojne droge marihuana, pištolj sa dva spremnika za municiju, 22 komada municije, digitalna vaga i drugi predmeti koji se tiču navedenog krivičnog djela", kazao je načelnik Sektora kriminalističke policije MUP-a TK Nermin Alispahić.

Prilikom pretresa kod C. Z. je pronađeno blizu 200 grama opojne droge marihuana, mobilni telefon, samostrel i drugi predmeti koji se tiču krivičnog djela.

C. Z. i V. D. su lišeni slobode te će danas uz izvještaj o počinjenju krivčnog djela biti predati u nadležnost Tužilaštva TK.

Alispahić ističe i da su osumnjičeni radili pojedinačno, ali da postoji određena veza među njima.

Dodaje i da je C. Z. odranije poznat policijskim službenicima MUP-a TK.

Minimalna vrijednost zaplijenjene droge iznosi 35.000 KM.