Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ja ću u idućem sukobu ako Bog da kao Erdemović strjeljat ne 1.200 nego 12.000 izdrkanih svetosavaca za 6 sata.........s tim da ću bit pripadnik "Handžar-divizije" koja će izdrkanoj svetosavskoj djeci sjeć udove i od njih pravit nakarade.......SIEG HEIL izdrkano svetosavlje......pravac Jasenovac na kolac, pa u pretis lonac
Zanimljivo je da su aspekt komandne odgovornosti uveli baš amerikenjci i to tokom čuvenog Nirnberškog procesa, tokom suđenja najvišim nacističkim vođama. Sada, isti ti amerikenjci žele da se odbaci komandna odgovornost, kad je suđenje u pitanju. To je suprotno svim poznatim zakonima i pozitivnoj pravnoj praksi. Svi koji su bili u vojsci znaju da komandanti mogu dio svoje nadležnosti prenijeti na potčinjene, radi izvršavanja raznih naređenja, po principu subordinacije, ali je NEMOGUĆE PRENIJETI ODGOVORNOST. ODGOVORNOST JE UVIJEK NA KOMANDANTU, ZATO SE TRAŽI NJEGOV POTPIS NA SVIM NAREĐENJIMA.
haški sud nikad nije ni imao kredibilitet. on je zamišljen kao sredstvo zapada da se mogu ucjenjivati balkanske zemlje. inače sudovi sa pravdom nemaju nikakve veze. na primjer gotovina, osude ga na dvadeset godina, a nakon toga ga oslobode. nema baš logike. čista stvar zapadnjačkih interesa i manipuliranja sa vlastima u balkanskim državama. nije mi ni jasna radost bilo kojeg naroda kad se neko oslobodi ili optuži. to neće promijeniti ničiju istinu o ratu o b i h i ex yu. kad bi sve četnike, ustaše i općenito nacionaliste oslobodili ja bih znao koliko su zala napravili u bosni i niti jedna odluka suda, a pogotovo ne haškog, me ne može uvjeriti u drugačije.
Nije istina da je haški tribunal zamišljen kao sredstvo ucjene. Haški sud je nastao nakon pritiska javnosti da se nešto preduzme i zaustavi masakr civila u Bosni, pa su vođe zapada odlučili da je to najbezbolnije, neće se skinuti embargo na oružje žrtvi, tako će se i dalje moći provoditi njihov scenario u Bosni, a u isto vrijeme pokazaće kako nešto rade.
A onda su nakon streljanja otišli u kafanu (na pivo da se malo osvježe nakon posla), odakle su čuli pucnjeve (iz Pilice).
Nećemo pamtiti SAMO presude Karađiću i Mladiću, eto još najbolje da i njih oslobodite. Ne možete se sprat na konto dvije presude! Ma kpliki krvoloci bili ipak nisu sve sami napravili. Sve i da su željeili nisu toliko sposobni
Ljudi,citao sam ovaj clanak o svjedoku Erdemovicu i povracao sam od muke!1.200 bosnjaka streljali za 6 sati,pa ljudi moji ima li ikakve pravde na ovom svijetu!Zubima bi sad mogao klati,majku im *** usranu!