Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mislim da doticni gospodin ovu pricu moze prodavati nekom ko nije pravnik. Podatak o notarskim obradama takodjer nije tacan jer u istim cesto znaju notari pogrijesiti, pa se stranke izlazu dodatnom trosku placajuci troskove tuzbe da bi se izvrsila ispravka pogresnog upisa u ZK knjigama po notarski obradjenoj ispravi.
Ljigave krvopije ne odustaju...na faci ovog kvazi pravnika se vidi da je pravi intelektualac... "Gospodine" pisar...to sto vi sada radite jeate da po drugi puta pozivate na nepostivanje sudske odluke najviseg pravosudnog autoriteta u FBiH sto je samo po sebi krivicno djelo, ali evidentno pravnik vaseg kalibra to ne shvata, a da postoji pravna drzava davno bi vi bili iza resetaka zbog nezakonitog lobiranja i uticaja na pravosudje gdje takva njuska i pripada...
Uvaženi gospodine, kako bilo da bilo, opće poznata stvar je da su notarske usluge bile (i jesu) bezobrazno skupe. Vrativši se na period prije donošenja zakona o notarijatu, teško da bi neko mogao potvrditi da su usluge ovjeravanja dokumenata bile toliko skupe kao danas. Dokaz: pojedini notari u BiH su zarađivali i do pola miliona KM (info iz 2017.). Zaključak: monopol nikad nije bio, niti će biti dobra stvar po građane.
Cuj ovog ovjera potpisa je jedno, sastavljanje ugovora drugo. Svaka cast Kolumbo. Kad ti advokat napravi ugovor pa u cetiri oka naplati, sjeti se svog komentara. Naravno trebat ce ti kad tad u zivotu. Sretno.
@iq1-99 Postoje pravnici kojima pravo znaci nesto vise od popunjavanja formulara...mora da si notarski saradnik koji nije pravnik ili notar koji se u zivotu nikada ozbiljno bavio pravom nije 😘
Vidi mu samo njuske ugojene dok pljacka sirotinju
Prica gluposti. Ovjera potpisa je jedna stvar a sastavljanje ugovora je druga stvar. Notari su klepali gradjana na sastavljanju ugovora. Zato su se notari i borili da zadrze taj monopol nad ugovorima.
...nismi ni sumnjali..