BiH
1

Prestižno priznanje za Pedijatrijsku kliniku u Sarajevu

Anadolija
Prof. dr Senka Mesihović-Dinarević preuzima nagradu
Prof. dr Senka Mesihović-Dinarević preuzima nagradu
Na prestižnom svjetskom skupu u Londonu Evropsko udruženje za istraživanje kvaliteta dodijelilo je Pedijatrijskoj klinici Kliničkog centra Univerziteta u Srarajevu (KCUS) nagradu za dostignuće u radu u Platinastoj kategoriji, javlja agencija Anadolija (AA).
Značajno priznanje radu ove medicinske ustanove u ime Pedijatrijske klinike u Londonu primila je acc. prof. dr Senka Mesihović-Dinarević, šef Pedijatrijske klinike i direktor Discipline za zdravlje djeteta, kao jedan od predstavnika 59. zemalja, to jeste top menadžera koji su ostvarili zavidna dostignuća u menadžmentu rukovođenja institucijama iz oblasti: medicine, tehnologije, biznisa, informatike, ekonomije i drugih oblasti života.

Ovo prestižno priznanje je, kako je istakla dr. Dinarević, potvrda kvaliteta pružanja usluga pacijentima Pedijatrijske klinike kao i strategije i organiziranosti Klinike, njenog razvoja, primjene načela dobre liječničke prakse, novih ideja, naučnog istraživanja i timskog rada ove vrhunske zdravstvene institucije u Bosni i Hercegovini, čiji je rad prepoznat ne samo u regionu, već i svijetu.

Evropsko udruženje za istraživanje kvaliteta i ranije je prepoznavalo uspješan rad Pedijatrijske klinike Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.