Nastavak sjednice
144

Preokret Naroda i pravde: Sada traže da Zineta Bogunić ostane ministrica obrazovanja

Er. M.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković rekao je da zastupnici Naroda i pravde neće podržati ostavku ministrice za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Zinete Bogunić, a koja je upravo zbog Konakovićevih pritisaka i podnijela ostavku.
Pred nastavak sjednice Skupštine Kantona Sarajevo medijima se obratio predsjedavajući Skupštine KS i predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković koji je rekao da će Narod i pravda tražiti od Zinete Bogunić da ostane na poziciji i da dokaže kako može provesti reforme.

Konaković je rekao da će Bogunić imati potpunu podršku i da joj nude priliku da ostane i popravi sve za što je tvrdila da je na nju vršen pritisak.

"Narod i pravda glasat će protiv ostavke. Tražit ćemo da ostane", rekao je Konaković.

Podsjećamo, Bogunić je u današnjem obraćanju zastupnicima u Skupštini KS rekla kako ostavku podnosi zbog pritisaka koje je na nju vršio Elmedin Konaković, a zbog kojih nije mogla dostojanstveno obnašati funkciju.

Još uvijek ostaje nejasno da li se Konaković na ovaj potez odlučio zbog toga što nije imao podršku koalicionih partnera da izglasa ostavku Bogunić i imenovanje nove ministrice.