Operisan u Bijeljini
1.7k

Premlaćivanje dječaka iz Milića podiglo nacionalne tenzije na društvenim mrežama

Klix.ba
U četvrtak, 26. maja došlo je do incidenta u srednjoj školi "Milutin Milanković" u Milićima prilikom čega je pretučen 17-godišnjak koji je na kraju i operisan u bijeljinskoj bolnici zbog polomljene vilice. Na društvenim mrežama podigle su se tenzije s obzirom na to da je dječak bošnjačke nacionalnosti.

Nakon incidenta, policija nam je potvrdila da je došlo do sukoba dvojice maloljetnika u hodniku fiskulturne sale srednje škole u Milićima.

Oni su nam naveli da je dječak A.A. (17) odmah prevezen u bolnicu, a kako nam je kazala njegova majka tada, odvezen je na odjel hirurgije zbog prijeloma vilice.

Ona nam je također rekla da je njen sin i ranije imao problema sa problematičnim dječakom koji mu je sada polomio vilicu.

"On je i prije imao problema, dešavalo se na času fizičkog da ga napada ovaj mali što je problematičan", rekla je ona.

Na društvenim mrežama pojavile su se informacije o tome da je dječaka napalo više osoba te da je razlog nacionalna netrepeljivost, međutim njegova majka kaže da je u tučnjavi učestvovao samo jedan dječak, te da je riječ o vršnjačkom nasilju.

"On je miran, inače ga niko ne izaziva, ali se mora povesti računa o tom vršnjačkom nasilju. Od nastavnika niko nije bio tu u tom momentu, nego su kasnije došli kada je moj sin već bio na podu", rekla je ona.

Također, iz srednje škole u kojoj je došlo do incidenta se nisu zvanično oglasili o događaju uprkos tome što je izazvao veliku pažnju na društvenim mrežama. Nisu jasno kazali kako je došlo do sukoba i da li je tinejdžer sankcionisan.

Predjsednik Kluba delegata bošnjačkog naroda u Vijeću naroda Republike Srpske Alija Tabaković kazao je raniej i da je u početku došao do oprečnih informacija o tome koliko je ljudi učestvovalo u tučnjavi, međutim on poziva policiju na nepristrasnu istragu i moli ljude da ne nasjedaju na Facebook priče te da sačekaju rezultate do kojih dođe MUP RS-a.