Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ime – Admiral je nomad koji ima samo šator i u njemu sanja da je marinac. Mahić je plivač izvrnutih džepova koji se negdje zagubio u sprovodu slobode…
Admiral. Fino ime. Ali: Zerb, Groat or Mazlem, dat is d qvescn
To je goruće pitanje za priglupe ljude, tj, one koji neki smisao nalaze u brojanju tudjih krvnih zrnaca.
To je goruće pitanje za ljude sa kvocijentom inteligencije vola ili ovce, tj one koji neki smisao nalaze u brojanju tudjih krvnih zrnaca.
Imao sam čast upoznati ovog velikog čoveka i sjanog pesnika. Bio je neiscrpan izvor energije a strast sa kojom je stvarao i govorio ono što dušom isplete bila je za strahopoštovanje.Balkanska a i poetska scena BIH izgubila je jednog od bardova. Ostaje nam obaveza da ga pamtiimo i sačuvamo ono što nam je u amanet ostavio.Oduševljen njegovim nastupom rekao sam jednom .Prijatelju drago mi je što upoznah velikog pesnika. Onako kako samo on ume odgovorio je "Upamti ne postoje mali i veliki pesnici već male i velike pjesme". Tamo gore govoriće sa istom strašću moleći se za sve nas. Hvala ti Admirale.
Dokaz da mozes biti Sarajlija iako nisi iz Sarajeva
Eh, znao sam ovog Admirala, iz njegovih mladih dana, kad se vozio Olimpik Expresom! Udvaro se onako pjesnicki u tom vozu, stjuardesi Mimi iz Odzaka! A mi saputnici u tom vagonu smo uzivali u besplatnoj predstavi poezije i uvaljivanja!
Admiral, a radio ko mornar?!
Odatle mu i nadimak
Pocivaj u miru, Admirale nase pjesnicke flote.