Zenica
1

Preminuo majstor umjetničke fotografije Čedo Paunović

Sarajevo-x.com/ZEDA
Čedo Paunović
Čedo Paunović
U Zenici je u 59. godini umro Čedo Paunović, diplomirani inžinjer metalurgije, majstor umjetničke fotografije i član Udruženja likovnih umjetnika BiH.

Ovaj izuzetni umjetnik ostavio je dubok trag u ovom gradu kroz fotografiju i objektiv, koji su bili njegov hobi, ljubav i strast. Svoj redovan posao obavljao je marljivo, ali pravu sliku o Čedi Paunoviću vide oni koji pogledaju neke od njegovih autorskih djela obavljivanih na 153 izložbe u zemlji i inostranstvu na kojim se predstavio sa više od 400 radova.

Paunović je bio jedan od najaktivnijih članova Fotokluba Zenica, a osvojio je 62 nagrada, među njima 22 prve nagrade, i to čak na izložbama u Španiji, Njemačkoj i Crnoj Gori.

Rođen je u Ivangradu, u Crnoj Gori, odrastao i školovao se u Zenici, koja će ga zapamtiti kao tihog i nesebičnog sugrađanina, spremnog za razgovor i pomoć mladim zaljubljenicima u fotografiju i objektive.

Sahrana Čede Paunovića bit će obavljena u porodičnoj grobnici u Kotoru, a ispraćaj ovog umjetnika bit će upriličen u srijedu u 11 sati sa Gradskog groblja Crkvice u Zenici.