Komentari (311)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
RIP legendo našeg grada i države!
Umjetnik je Kemo bio.
Ako pitaš gdje sam sada, ne idem iz ovog grada, sve je moje ovde ostalo.......Koliko nam je samo snage u ratu davala ova pjesma....RIP.
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
LEGENDO POČIVAJ U MIRU, ZA SVE TI HVALA !
zajedno smo rasli grade ja i ti.....
neka mu dragi Allah podari Dzenneta.
"Pjesme TVOJE imam i ja ih pjevam". Pjevat ču ih još dok sam živ,svesu mi prirasle srcu. Ova-"Jedne noći u decembru" ima za mene posebno mjesto. Počivaj u miru LEGENDO.
Legendo naša, hvala ti za sve divne pjesme uz koje smo odrastali, zaljubljivali se, volili.... Ostaćeš vječno da živiš u nama kroz sve divne stihove... Ostaćeš jer si bio i ostao i pored svoje umjetnićke veličine skroman i nenametljiv čovjek. Hvala ti za sve!
Jedne noci u decembru kad je bila hladna zima...
UPRAVO SLUŠAM, NA HTV1, PJEVAJU KEMO I TARIK.....".BACILA JE SVE NIZ RIJEKU...." SAD JE 00.45 h i Kemo vise nije s nama. Ne možeš vjerovat. Kako je smrt tu negdje skrivena....a Kemo se smije, bosanski duhovit, priča neki vic ....ah,tuga,,,,puno tuge.... Kemo, pozdrav tebi gore. Nek ti duša sanja kao ovdje ! Laka ti vječnost!
Da mu Allah podari lijepi Dzenet , zasluzio je.
Nije vazno odrediti nacionalnu pripadnost sbiljeske, vazno je odrediti je li samo uobicajeno ili sampionski glup.
Otišao Dobri ! Svi smo mi ljudi ali rijetko tko postane i ostane Čovjek. Tebi je Kemo drugo ime- Veliki Čovjek! Neka Ti gore bude lijepo i raspjevano !Počivao u miru ! Sućut obutelji !
Kemal zauvjek u nasim srcima.Legenda.
RIP LEGENDO
Kemo je otišao - ostala nam njegova pjesma!
Dragi Kemice,nikada nisam zaboravila kada smo se sreli na korzu i ti mi dade kartu za tvoj koncert,e na tom koncertu upoznah svoju ljubav s kojom sam i danas.........hvala ti....... pocivaj u miru i rahmet ti dusi.
ode veliki covjek i veliki umjetnik.... pocivaj u miru dobri covjece!! :(
Polako odlaze i posljednji svjedoci jednog vec odavno proslog vremena. Kada je sve oko nas bilo pomalo ljepse, njeznije, ljudskije... Ili smo mi mozda bili takvi? Uz Kemala Montena sam odrasla, a moji roditelji su uz njegovu pjesmu na svadbenoj veceri plesali... ostaju jos samo uspomene na divne momente i poneka fotografija. I one ce nas nadzivjeti. Hvala Ti, Kemo, za sve pjesme i sve neprosanjane snove! Neka ti je laka zemlja, nadam se i vjerujem da si na nekom ljepsem mjestu.
Govoreći o rodnom Sarajevu, Monteno nije krio svoju ljutnju. Iako nije želio detaljnije govoriti, moglo se primijetiti da je Monteno ogorčen, kako na cjelokupnu situaciju na bh. muzičkoj sceni tako i na negativna iskustva koja je doživio u bh. prijestonici, a o kojima nije otkrio mnogo.
R.I.P. SARAJEVO LJUBAVI MOJA NEKA TI JE VJEČNA SLAVA https://www.youtube.com/watch?v=EqCMv0Sy3Fs ZNAO SI REĆI OVU KO NEZNA ............................... :*