|

Premijerno prikazan film "Koliko visoko je nebo"

Premijerno prikazan film "Koliko visoko je nebo"
0
F
FENA
5.11.2010. u 22:08
3
komentara
0

dijeljenja
Premijerno prikazan film "Koliko visoko je nebo"
Dokumentarni film "Koliko visoko je nebo", autora ratnog snimatelja Sulejmana Mulaomerovića premijerno je prikazan u petak navečer u Narodnom pozorištu u Sarajevu.
Taj film je priča poznatog bh. snimatelja Sulejmana Mulaomerovića, koji je neposredno nakon drugog ranjavanja, u Sarajevu 1993. godine, skupio hrabrost i u proljeće 1993. godine iz opkoljenog Sarajeva pješke, preko Igmana i Grepka, stigao do Goražda. To je priča o ljudskoj hrabrosti, borbi za život, običnim ljudima, a u tom filmu ljudi i rat se doživljavaju očima koje svijet gledaju srcem i kroz kameru.

Autor je večeras novinarima kazao da je film autentično svjedočenje o ljudima i dešavanjima na ovim prostorima kad je bilo najteže.

Mulaomerović je bio prvi ratni snimatelj koji je ušao u opkoljeno Goražde, a materijal korišten u filmu sadrži i snimke koji dosad nisu prikazani te će biti od značaja za arhivsku građu o odbrani Goražda i Bosne i Hercegovine.

Film je snimljen u koprodukciji s BHT1 i Omanovic Production iz Švedske.

Svečano prikazivanje dokumentarnog filma "Koliko visoko je nebo" planirano je za srijedu, 10. novembra u Centru za kulturu u Goraždu, a film će biti prikazan i na festivalima dokumentarnog filma.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...