{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Premijera Srbije u Begovoj džamiji dočekao transparent "Vučiću, nikada nećeš ujediniti RS i Srbiju"

13.5.2014. u 19:19
148
151
Premijera Srbije u Begovoj džamiji dočekao transparent "Vučiću, nikada nećeš ujediniti RS i Srbiju"
148
Posjeta premijera Republike Srbije Aleksandra Vučića Sarajevu prošla je bez većih incidenata, no ne i bez emocija. Jedan građanin dočekao je premijera susjedne nam zemlje u Gazi Husrev-begovoj džamiji s transparentom "Vučiću, nikada nećeš ujediniti RS i Srbiju", aludirajući na program SNS-a iz 2013. u kojem se kao jedan od ciljeva navodi ujedinjenje manjeg bh. entiteta i Srbije u "državu srpskog naroda".
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba


Građanin je mirno držao transparent bez ikakvih uzvikivanja, a Vučić je ležerno nastavio obilazak džamije. Natpis na njemu odnosio se na zvaničan program Srpske napredne stranke iz 2013. godine, čiji je Vučić predsjednik, a u kojem se između ostalog navodi:

"Istovrеmеno, političko približavanjе i еkonomsko jеdinstvo sa Rеpublikom Srpskom, prеdstavlja rеalnu politiku koja ćе u budućnosti, mirnim putеm i poštovanjеm voljе naroda, stvoriti uslovе za formiranjе zajеdničkе ili jеdinstvеnе državе srpskog naroda i svih ostalih građana koji živе na tеritoriji Srbijе i Rеpublikе Srpskе."

Nakon medijskih natpisa, ovaj dio je potpuno uklonjen iz programa koji je bio postavljen na zvaničnu web stranicu SNS-a.

Vučić je danas u više navrata poručio da poštuje teritorijalni integritet BiH i da naša zemlja na Srbiju može računati kao na iskrenog prijatelja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: