{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Premijera predstave za djecu "Princeza Zemlja, zemljožderi i vitezovi"

16.12.2014. u 16:35
0
0
Premijera predstave za djecu "Princeza Zemlja, zemljožderi i vitezovi"
0
Pod pokroviteljstvom Općine Centar, na sceni Centra za kulturu Sarajevo u petak, 12. decembra 2014. godine održana je premijera pozorišne predstave za djecu "Princeza Zemlja, zemljožderi i vitezovi".


Učenici od prvog do petoga razreda osnovnih škola "Isak Samokovlija", "Vladislav Skarić" i "Silvije Strahimir Kranjčević" te štićenici Dječijeg doma Bjelave su pogledali ovo djelo napravljeno prema književnom predlošku čiju dramatizaciju je uradila Biljana Semiz-Krunić.

U predstavi glume Alisa Čajić, Mia Čotić, Sanjin Arnautović i Emir Fejzić, koji je ujedno i režiser predstave."Predstava je rađena prema istoimenoj knjizi autorice Sanele Rađo, u kojoj se govori o ekologiji, reciklaži otpada i zaštiti princeze Zemlje, pravilnom odgoju djece kroz uspostavljanje prijateljstava sa biljkama i životinjama. Majka u knjizi želi djecu privoljeti da kroz komunikaciju pokušaju razumjeti biljke, životinje i prirodu. U predstavu smo ugradili, u kratkoj firmi, najznačajnije elemente priče iz knjige, kako bi djeca osjetila šta je poruka ove priče i nadam se da im se predstava dopada", kazao je Fejzić.Toga dana, prije premijerne izvedbe, djeca su u sali Centra za kulturu zajedno sa glumcima izradili kostime za predstavu, i to od plastičnih kesa, starog papira i drugih materijala koji se mogu reciklirati.

Za realizaciju ovog projekta Općina Centar je u okviru Operativnog plana kulturnih aktivnosti za 2014. godinu osigurala 3.000 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: