{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Premijera predstave za djecu "Princeza Zemlja, zemljožderi i vitezovi"

16.12.2014. u 16:35
0
0
Premijera predstave za djecu "Princeza Zemlja, zemljožderi i vitezovi"
0
Pod pokroviteljstvom Općine Centar, na sceni Centra za kulturu Sarajevo u petak, 12. decembra 2014. godine održana je premijera pozorišne predstave za djecu "Princeza Zemlja, zemljožderi i vitezovi".


Učenici od prvog do petoga razreda osnovnih škola "Isak Samokovlija", "Vladislav Skarić" i "Silvije Strahimir Kranjčević" te štićenici Dječijeg doma Bjelave su pogledali ovo djelo napravljeno prema književnom predlošku čiju dramatizaciju je uradila Biljana Semiz-Krunić.

U predstavi glume Alisa Čajić, Mia Čotić, Sanjin Arnautović i Emir Fejzić, koji je ujedno i režiser predstave."Predstava je rađena prema istoimenoj knjizi autorice Sanele Rađo, u kojoj se govori o ekologiji, reciklaži otpada i zaštiti princeze Zemlje, pravilnom odgoju djece kroz uspostavljanje prijateljstava sa biljkama i životinjama. Majka u knjizi želi djecu privoljeti da kroz komunikaciju pokušaju razumjeti biljke, životinje i prirodu. U predstavu smo ugradili, u kratkoj firmi, najznačajnije elemente priče iz knjige, kako bi djeca osjetila šta je poruka ove priče i nadam se da im se predstava dopada", kazao je Fejzić.Toga dana, prije premijerne izvedbe, djeca su u sali Centra za kulturu zajedno sa glumcima izradili kostime za predstavu, i to od plastičnih kesa, starog papira i drugih materijala koji se mogu reciklirati.

Za realizaciju ovog projekta Općina Centar je u okviru Operativnog plana kulturnih aktivnosti za 2014. godinu osigurala 3.000 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: