{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Premijer Unsko-sanskog kantona dao ostavku

F
3.9.2009. u 19:12
0
2
Premijer Unsko-sanskog kantona dao ostavku
0
Premijer Unsko-sanskog kantona dao ostavku
Šemsudin Dedić, premijer Unsko-sanskog kantona, podnio je ostavku na tu dužnost na sjednici Kolegija Stranke demokratske akcije (SDA) na kojoj je i pozvan da to učini, saopćeno je iz SDA.
"Stranački Kolegij je, naime, sinoć razmatrao aktuelnu političku situaciju u Unsko-sanskom katnonu, a kantonalni premijer Šemsudin Dedić pozvan je da podnese ostavku, što je on i učinio na samoj sjednici stranačkog kolegija", navedeno je u današnjem saopćenju za javnost SDA.

Stranačkom predsjedništvu predloženo je da svim predstavnicima SDA u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti Unsko-sanskog kantona koji su glasali suprotno stavovima stranke budu izrečene mjere odgovornosti.

Radna grupa za praćenje rada Kantonalnog odbora SDA i stanja u Unsko-sanskom kantonu nastavit će pratiti i analizirati situaciju te na narednoj sjednici Predsjedništvu predložiti konkretne mjere za prevazilaženje postojećeg stanja u kantonu, saopćeno je.

Razlog za ostavku je nedavna Dedićeva odluka da smijeni dvoje ministra iz kantonalne Vlade - ministricu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Rasimu Bobić i ministra gospodarstva Mehmeda Ćenanovića.

No kako FTV saznaje, premijerovu ostavku mora potvrditi Skupština, a prema špekulacijama, neslužbena koalicija SDA, A-SDA, Stranke za BiH i DNZ-a njemu će ipak ukazati povjerenje. Kako se neslužbeno doznaje, iz SDA su svim svojm članovima Skupštine poručili da moraju prihvatiti ostavku, ili će biti isključeni iz stranke.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: