BiH
64

Premijer TK Bego Gutić primio članove Bijelog dugmeta

Klix.ba
Alen Islamović i Mladen Vojičić Tifa, članovi kultnog benda Bijelo dugme, danas su posjetili premijera Tuzlanskog kantona Begu Gutića i zajedno s njim, posjetili Dom za djecu bez roditeljskog staranja i Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju u Tuzli.

Pjevači su predstavnicima ovih ustanova uručili prigodne poklone, družili se sa djecom, dok je premijer Gutić u Domu za djecu bez roditeljskog staranja, štićenicima podijelio desetak ulaznica za večerašnji koncert.

„Ovo nam znači puno. Mi smo u suštini, bez obzira što se bavimo ovim poslom, ambasadori ovakvih stvari. Volimo mi posjetiti i vidjeti ovakve ustanove. Sutra ćemo se naći možda u Parizu i Londonu i nešto učiniti za ovu djecu, to budite sigurni. Ne sviramo mi samo na ovim prostorima. Mi smo prije desetak dana imali koncert u Frankfurtu, gdje su bili ugledni njemački novinari sa nama, za nekoliko mjeseci pripremamo turneju u Parizu i Londonu, tako da je dobro da ovo vidimo. Da vidimo kako se odnosi prema toj djeci i sigurno da možemo pomoći“, kazao je Islamović i dodao da su mnogi sportisti pomagali ustanove ovakvog tipa, te da to trebaju raditi i muzičari.

Kantonalni premijer Gutić je kazao da je večeršanji koncert Bijelog dugmeta svojevrsni praznik za Tuzlu, Tuzlanski kanton, cijelu BiH, ali i regiju. Prema njegovim riječima, večeras se očekuje prisustvo velikog broja posjetilaca iz Srbije i Hrvatske, ali i cijele Evrope i bivše Jugoslavije.

„Želim se zahvaliti Bijelom dugmetu, Alenu i Tifi što su danas odvojili vrijeme da posjete ove naše dvije ustanove, te mališanima uručili prigodne poklone. To pokazuje njihovu socijalnu osjetljivost prema ovim kategorijama“, kazao je premijer Gutić.

Inače, večerašnji koncert benda Bijelo dugme, na Tušnju, prvi je nakon koncert ovog benda sa Bregovićem u Tuzli nakon 27 godina.